Bakan Nebati, EYT'nin Yürürlüğe Gireceği Net Tarihi Verdi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Bakan Nebati, EYT'nin Yürürlüğe Gireceği Net Tarihi Verdi

Son dakika haberi: Hazineve Maliye Bakanı Nebati EYT'nin yürürlük tarihini verdi.

Emekli Haberleri 10 Kasım 2022 13:41 1
Bakan Nebati, EYT'nin Yürürlüğe Gireceği Net Tarihi Verdi

Son Dakika: Bakan Nebati EYT'nin yürürlüğe gireceği net tarihi verdi.

TBMM'de bugün Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın 2023 yılı bütçesi görüşülmeye başlandı. Bakan Nureddin Nebati yaptığı açıklamada bakanlığının 2023 yılı bütçesini Milletvekiline sundu. 

Bakan Nebati yaptığı açıklamada KDV indirimlerine değindi ve vatandaşlara destek ödemelerinin yapıldığını söyledi ve "Tarımsal destekleme ödemelerinde gelir vergisini kaldırdık. Sertifikalı tüm tohumluk fide ve fidanların KDV oranını yüzde 1’e düşürdük. Evle rinde imal edilen malları internet üzerinden satanlar ile çatı ve cephelerindeki tesislerinden elde ettikleri elektriği sisteme satan vatandaşlarımızın kazançlarını esnaf muafiyetinin kapsamına dâhil ettik. Tarım makinelerinde yüzde 8 oranına tabi olan kapsamı genişlettik. Tıbbi cihazlarda KDV oranını 18’den 8’e düşürdük. Enflasyonla mücadele kapsamında bu yıl 276,8 milyar lira vergi gelirinden vazgeçmiş oluyoruz" ifadelerini kullandı.

BÜYÜME BEKLENTİSİ

Bakan açıklamasının devamında büyüme beklentilerine değindi ve "2022 ve 2023 yılı büyümesi hakkında konuşan Bakan Nebati,  2022 yılının 2’nci çeyreği itibarıyla kesintisiz ve güçlü büyüme sürecini 11’inci çeyreğe taşıyan makine ve teçhizat yatırımları ekonomimizin sağlam bir temel üzerinde ilerlediğine işaret etmektedir. 2022 yılının 2’nci yarısına ilişkin öncü göstergeler küresel yavaşlamanın etkisiyle ılımlı bir büyümeye işaret etmektedir. Yıl geneli için yüzde 5 oranında bir büyümenin de gerçekleşmesini öngörüyoruz. 2023 yılında da d engeli görünümünü koruması beklenen ekonomik büyümenin yüzde 5 olması da hedeflenmektedir." dedi.

EYT'DE BAKAN NET TARİH VERDİ

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, “EYT’nin 15 Ocak'ta yürürlüğe girmesi için hazırlık yapılıyor” dedi ve şu ifadeleri kullandı:

“Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız çalışmalarını yoğun bir şekilde devam ettiriyor. Bu çalışmalarla birlikte inşallah önümüzdeki ay ve yeni yıl, bunların arka arkaya açıklandığı aylar olacak ve buralardaki ücret politikalarımız da ne durumdaysa, bunları da yine açıklayacağız. Tabii en önemlisi bunlardan asgari ücretin yeniden tespiti çalışması olacak. Bu çalışmayla birlikte de gerek sözleşmeliler gerek EYT bütün bunlar, arka arkaya yani biz 2023'e bunları da açıklayarak girmiş olacağız.”

EYT haberleri için TIKLA TAKİP ET

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Nedemse bu ekonumi bakanları hep fırlama oluyor nebeti sana hiç güvenmiyorum