Bakan Bilgin'den PTT iHS kadro açıklaması
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Bakan Bilgin'den PTT iHS kadro açıklaması

PTT İHS çalışanlarına kadro ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Bakan Bilgin, PTT ihs kadro konusunda gelen soruya yanıt verdi.

Çalışma Hayatı 24 Ocak 2023 22:08 1
Bakan Bilgin'den PTT iHS kadro açıklaması

Bakan Bilgin'den PTT İHS kadro açıklaması.

Bengü Türk canlı yayınına konuk olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Kadrodan EYT'ye, taşerondan maaş zamlarına ve ikramiyelere kadar birçok konuda açıklama yapan Bakan Bilgin, PTT İHS çalışanlarına kadro konusunda gelen soruya da yanıt verdi ve bu personellerin sözleşmelilere kadro kapsamına alınıp alınmayacağına yanıt verdi.

Kadro haberleri için  TIKLA İNDİR

Bakan Bilgin açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Şimdi orada bir karışıklık var. Söylediğiniz gruplardan bazıları mesela PTT çalışanları onlar 4/A'lılar. Sigortalılar yani işçi statüsündeler. Sigorta primi olarak eski SSK üzerinden prim ödüyorlar SSK'ya. 4/A kapsamında prim ödüyorlar. Onlar memur değil, sözleşmeli memurlara kadroda ele alınması mümkün değil. Diğer gruplar var onlar da kapsamda değil. Bizim yaptığımız sözleşmeli memurlar içindi. Bazı gruplar var biz niye alınmadık diyor onlar sözleşmeli işçiydi. Nerede memur varsa sözleşmeliler, onları kamuya aldık. Bu kamu personelleri ile yaptığımız toplu sözleşmenin bir maddesiydi. Bunun içinde üniversitelerdeki araştırma görevlileri de vardı. Ama YÖK kendi düzenlemesi kapsamına aldı ve biz de onu onlara verdik. Aslında bu bizim sözleşmemiz , kamu sözleşmemiz onu da kapsıyordu. Yapmazlarsa yine bu düzenlemeye koyarız. Dışarıda kalanların tamamı böyle. Bir kısmı da mesela kuran kursu öğreticileri ya da MEB'de de var. Ücretli öğretmenler var. Süreli çalışıyorlar. Süresiz çalışan konumunda işçi konumunda değiller. Dolayısıyla bu kapsamda değiller"

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 15 Ay Önce
Sayın cumhurbaşkanımız belediye bünyesinde özel şirketler de çalışmakta olan taşaron işçilerini unutmayın bizleri de kodroya alınmayı talep ederiz ölümüne seninleyiz reis