Bahçeli'den Mültecilere: Bayramda Ülkelerine Giden Suriyeliler Geri Dönmesin
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Bahçeli'den Mültecilere: Bayramda Ülkelerine Giden Suriyeliler Geri Dönmesin

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, grup toplantısında yaptığı açıklamada mülteciler sorununa değindi ve dikkat çeken ifadeler kullandı.

Siyaset 19 Nisan 2022 11:23 0
Bahçeli'den Mültecilere: Bayramda Ülkelerine Giden Suriyeliler Geri Dönmesin

Devlet Bahçeli'den mülteciler hakkında açıklama geldi.


Milliyetçi Hareket Partisi genel Başkanı Devlet Bahçeli, bugün grup toplantısında Suriyeliler, Afganlar başta olmak üzere mülteciler hakkında dikkat çeken ifadeler kullandı. Bahçeli yaptığı açıklamada gerekli ortamın sağlanması ile birlikte mültecilerin geri gönderilmesi gerektiğini söyledi.


Türklerin kendi yurtlarında garip olmayacağını söyleyen Bahçeli, mülteciler üzerinden provokasyon yapıldığını söyledi ve "Biz bu alçakların oyununu bozacağız, alayını birden hüsrana uğratacağız. Biz düzensiz göç ve sığınmacı konusunu ortak bir iradeyle Türk milletinin gündeminden çıkarmakla mesulüz." ifadelerini kullanarak şu şekilde devam etti:


"Suriyeli sığınmacıları bahane eden bazı provokatörlerin devrede olduğu net olarak görülmektedir. En küçük bir anlaşmazlığın büyütülmesi hedeflenmektedir. Oyun, sinsidir, tehlike kol gezmektedir. Hepinizin bilhassa dikkatini çekiyorum; cepheleşmelerin açtığı öfke çukurları feci sonuçlara kapı aralayacaklardır. İstanbul Bağcılar'da bir densizin, bir serserinin sokak ortasında sandalye koyarak oturması dahi gerginliği tırmandırmış, günlerce ülke gündemini meşgul etmiştir. Türkiye'de geçici koruma statüsünde bulunuyorken huzuru kimler bozuyorsa derhal, gözünün yaşına bakılmadan sınır dışı edilmelidir. Türkiye onun bunun oyuncağı olamayacaktır. Bugüne kadar hükümet bu konuda tavizsiz bir duruş sergilemiş, tedbirleri almıştır. Yalın gerçek budur, altını çözerek söylemek isterim kim MHP göçler konusunda en hazırlıklı partidir. Bizi eleştiren kim varsa ya cahil ya da gelişmeleri takip özrü çeken zavallılardır."


"BAYRAMA SURİYEYE GİDENLERİN GERİ DÖNMELERİNE GEREK YOK"

Bayramlarda ülkelerine giden ve bayram bittikten sonra ülkelerinden geri gelen Suriyeliler hakkında konuşan Bahçeli, onların geri gelmelerine gerek olmadığını söyledi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli yaptığı açıklamada, "Biz hamd olsun her şeye hazırız. Bu müptezeller tükenmişlik sendromuna yakalanmışlardır. MHP'nin düzensiz göç konusunda bakışı ve politikası açıktır. Düzensiz göç adı konmamış bir istiladır, mutlak surette önüne geçilmeli, yakalananlar gönderilmelidir. Suriyeli sığınmacıların ülkelerinden ayrılık ve kopuşlarına neden olan ağır şartlar ortadan kalkınca geldikleri gibi uğurlamak bizim asıl hedefimizdir. Misafirliğin süresi kısıtlıdır. Her insanın kendi yurdunda, emniyetli ve esenlik içinde yaşamaya hakkı vardır. Önümüzdeki bayram günlerinde ülkelerine gidebilen Suriyeli sığınmacıların geri dönmelerine gerek yoktur. " dedi.


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç