Az Yakan ve Ucuz Arabalara İlgi Arttı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Az Yakan ve Ucuz Arabalara İlgi Arttı

Son zamların ardından vatandaşlar, kötü de olsa bir araba almak istiyor. İlk tercih ise hem ucuz hem az yakması.

Taşıt 27 Haz 2022 09:14 1
Az Yakan ve Ucuz Arabalara İlgi Arttı

Ucuz ve az yakan arabalara ilgi arttı.

Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş. CEO’su Ali Haydar Bozkurt, geçen hafta Alaçatı'da düzenlenen Toyota’nın yeni SUV stratejisi kapsamında Cross ürün ailesinin ilk ürünü Yaris Cross’un lansmanında açıklamalarda bulundu.

Bozkurt yaptığı açıklamada son dönemlerde araçlara gelen zamlarla ve akaryakıta gelen zamlarla birlikte vatandaşların hem ucuz hem az yakan otomobillere yöneldiğini söyledi. Tüm dünyada SUV pazarının hızlı şekilde büyüdüğünü, Türkiye'de daha ucuz modellerin olduğu B segmenti üzerinden yükselişin olduğunu söyleyen Bozkurt, B-SUV modellerinin SUV segmentlerdeki payının yüzde 57 seviyesinde olduğunu söyledi. 

EN UCUZ OTOMOBİL 400 BİN LİRA

Türkiye'de şu sıralar en ucuz arabanın fiyatı 400 bin liraya kadar yaklaştı. Yakın fiyatları da 25 liranın üzerinde seyrediyor. Bozkurt, akaryakıt fiyatlarının otomobil piyasasına etkisini değerlendirdi ve son 3-4 ayda ciddi bir hibrit araç talebi olduğunu söyledi.

Bayiye gelen her üç kişiden ikisinin hibrit araba sorduğunu söyleyen Bozkurt, "Tüm modeller için hibrit talebi artıyor. Çünkü birçok avantajının yanında önemli ölçüde bir yakıt tasarrufu sağlıyor” ifadelerini kullandı.

YAKITTA BÜYÜK TASARRUF

Toyota Corolla örneği veren Bozkurt, 100 KM'de 3,5 lt'lik bir performans sergilendiğini, benzinli otomatik versiyonda ise 100 km'de 5.4 litre performansı olduğnu söyledi. Şehir içinde hibrit araçların performansının daha iyi olduğunu söyleyen Bozkurt, benzine göre yüzde 50 daha tasarruflu olduğunu söyledi. 

Yeni Yaris Cross’un dünyada yılın otomobili seçildiğini söyleyerek açıklamasını sürdüren Bozkurt, “Yıl sonuna kadar alabildiğimiz adet bin olduğu için hedefimiz bu şekilde olacak." dedi. 

YENİ YARİS SUV'UN FİYATI AÇIKLANDI

Bozkurt açıklamasının devamında Yaris Cross'un lansmana özel 667 bin 800 liradan başlayan fiyatlarla satılacağını söyledi.

Elektrikli modeli olan Toyota Yaris Cross Hybrid ise 702.600 TL’den başlayan fiyatla satışa sunulacak.

Araç şehir sadece elektrikli motoru ile 130 km hıza kadar çıkabiliyor.

COROLLA CROSS GELİYOR

Yaris Cross'tan sonra bir de Toyota 'nın Cross ailesine Toyota'nın da ekleneceğini söyleyen  Bozkurt, “Toyota SUV ürün gamı anlamında önemli bir yere geldi. Yaris Cross, C-HR, RAV4 ve Land Cruiser olmak üzere geniş bir SUV yelpazesi sunmaya başladık. Aynı zamanda sonbaharda, büyük bir merakla beklenen Corolla Cross’u da Türkiye’ye getirerek SUV ürün gamını daha da güçlendireceğiz" ifadelerini kullandı. 

ODD tarafından açıklanan son verilere baktığımızda, geçen sene Ocak ile Mayıs arasında hibrit araç satışı, toplam piyasanın yüzde 7.8 'i seviyesinde iken bu sene aynı dönemde bu oran yüzde 10.3 seviyesine kadar çıktı. Son dönemlerdeki bu yükseliş trendinin devam ettiği bildirildi. 

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Vatandaşda da akıl sıkıntısı var galiba, aklı olan buna inanmaz çünkü, araba markası ve modeliyle dünyanın her yerinde aynı yakıyor, ama Türkiye’ye gelince sözde çok yakıyor, araba aynı araba değil mi nasıl oluyor bu iş, cevap veriyim hemen, Türkiye’de yakıt çok pahalı çünkü…