Türkiye'nin En Ucuz Arabası: 25 Dakikada 50 Tane Satıldı İşte Fiyatı ve Özellikleri
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Türkiye'nin En Ucuz Arabası: 25 Dakikada 50 Tane Satıldı İşte Fiyatı ve Özellikleri

Türkiye'de satılan en ucuz arabanın satışının başlaması ile birlikte dakikada rekor satış geldi. 25 dakikada 50 araç satıldı.

Taşıt 20 Haz 2022 17:01 3
Türkiye'nin En Ucuz Arabası: 25 Dakikada 50 Tane Satıldı İşte Fiyatı ve Özellikleri

Türkiye'nin en ucuz arabası kısa sürede satıldı.

Araba fiyatları son dönemlerde ciddi oranda artarken ucuz arabalara ve ikinci el arabalara rağbet arttı. Bunun yanı sıra akaryakıt fiyatlarına gelen zamlar da vatandaşları benzinli arabalardan kaçırdı. 

Elektrikli araba almak isteyen vatandaşlara en büyük fırsat Citroen'den geldi. Geçen aylarda sadece çalışanlar için satışı başlayan Citroen Ami, geçen hafta satışa çıktı ve vatandaşlara da satılmaya başlandı. 

Artan dolar kuru nedeniyle sıfır araba fiyatlarının rekor kırdığı, normal bir araba almak için en az 350 bin liranın gözden çıkarılması gerektiği sektörde 216 bin liradan satışa sunulan elektrikli Citroen Ami, çok sattı.

219 BİN LİRA İLE EN UCUZ SIFIR ARABA

Geçen gün satışa çıkarılan ve fiyatı 219 bin lira olarak açıklanan Citroen Ami'nin ilketaptayoğunilgigördüğüöğrenildi. Şehir içinde , özellikle de orta mesafelere gitmek isteyen vatandaşların oldukça işine yarayacak olan bu araba , şu anda Türkiye'nin en ucuz arabası olarak piyasada.

50 ARABA 25 DAKİKADA SATILDI

Gelen bilgilere göre ilk etapta 50 aracın satışa sunulduğu, bu araçların hepsinin 25 dakikada tükentiği ve dakikada 2 araçla rekor kırıldığı görüldü. 

İNTERNET ÜZERİNDEN SATILIYOR

Arabanın siparişleri internet üzerinden verilebiliyor. Citroen resmi sayfası üzerinden vereceğiniz sipariş sonrası aracınız kapınıza kadar getiriliyor.

SAATTEKİ HIZI

Araç saatte 45 km'ye kadar çıkıyor. Debriyajsız olan, yumuşakl ve akıcı bir sürüşle kolay kullanılabilen araç, bunların yanı sıra elektromotorun ürettiği yüksek tork değeri sayesinde ilk hareketten sonra yüksek çekiş gücü sunuyor. 

ÇOK SESSİZ

Oldukça sessiz bir sürüşe sahip olan bu araç ile şehir içinde istediğiniz yerlere kolaylıkla gidebileceksiniz.

TEK ŞARJLA KAÇ KM GİDİYOR?

Araç 3 saatte tam şarj oluyor ve bu şarjla birlikte araç 75 km yol gidebiliyor. 

Peki siz bu araca 219 bin lira verir misiniz? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Yorumlar (3)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Vermem. Çocukların akülü arabasının kapalısı.çarpışan arabalar gibi. Dokunsalar top gibi fırlayacakmış gibi duruyor. Trafik magandalarının oyuncağı olur
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Hayır vermem
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Şehir içinde gezmek için o para verilmez. elektrikli bisiklette aynı işi görür