Az Önce Açıklandı! YouTube Shorts para kazanma dönemi başlıyor!
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Az Önce Açıklandı! YouTube Shorts para kazanma dönemi başlıyor!

YouTube Shorts üzerinden para kazanma döneminin ne zaman başlayacağı belli oldu.

Bilim ve Teknoloji 10 Ocak 2023 18:21 0
Az Önce Açıklandı! YouTube Shorts para kazanma dönemi başlıyor!

YouTube Shorts üzerinden para kazanma döneminin ne zaman başlayacağı belli oldu.

Video paylaşım ve izleme platformu YouTube uzun bir süredir beklenen ve nihayet devreye alınan YouTube Shorts üzerinden gelir elde etmek için tarih verdi. 

Google, 1 Şubat’ta YouTube Shorts’a içerik üretenlerle reklam gelirini paylaşmaya başlayacağını duyurdu. YouTube İş Ortağı Programı’ndaki tüm içerik üreticilerin programda kalabilmeleri için yeni şartları 10 Temmuz’a kadar kabul etmeleri gerekiyor.

YouTube Shorts'tan Para Kazanma Şartları Neler?

Şirket tarafından yapılan açıklamaya şu şekilde;

“YouTube’dan para kazanmaya devam etmek için yeni YouTube İş Ortağı Programı şartlarının 10 Temmuz 2023‘e kadar kabul edilmesi gerekiyor. İş ortakları 1 Şubat 2023’te (veya yeni şartları kabul ettikleri tarihte) Shorts reklam geliri kazanmaya başlayabilmek için yeni şartları kabul etmelidir.

Shorts reklam geliri paylaşımı 1 Şubat 2023’te başlayacaktır. Para kazanan iş ortakları, Shorts görüntülemelerinden reklam geliri kazanmaya başlamak için Temel Şartlar ile Shorts Para Kazanma Modülü’nü kabul etmelidir. Aksi takdirde Shorts Akışı reklamlarından para kazanamazlar.

Shorts Para Kazanma Modülü kabul edilmeden önce tahakkuk eden Shorts görüntülemeleri, Shorts reklam geliri paylaşımı için uygun değildir. Shorts Para Kazanma Modülü sayesinde kanalınız, Shorts Akışı’ndaki videolar arasında görüntülenen reklamlardan elde edilen geliri paylaşabilir.

Bu modülü kabul ettiğinizde, 1 Şubat 2023’ten itibaren, uygun Shorts görüntülemelerinizdeki Shorts Akışı reklamlarından ve YouTube Premium gelirinden kazanç elde edersiniz. Modülü 1 Şubat 2023’ten sonra kabul ederseniz Shorts reklam geliri paylaşımı kabul ettiğiniz tarihte tahakkuk etmeye başlar. Reklam geliri paylaşımının Shorts’ta nasıl çalıştığı hakkında daha fazla bilgi için YouTube Shorts para kazanma politikalarımızı inceleyin.”

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç