Avrupa Doğalgaz Sıkıntısına Giriyor: Tasarruf Tedbirleri Devrede
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Avrupa Doğalgaz Sıkıntısına Giriyor: Tasarruf Tedbirleri Devrede

Avrupa'da enerji krizi büyüor. Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen açıklamasında gazda kısıtlamaya gideceklerini söyledi.

Emtia 20 Tem 2022 14:08 0
Avrupa Doğalgaz Sıkıntısına Giriyor: Tasarruf Tedbirleri Devrede

Avrupa'da enerji kriiz büyüyor: Vakaların sıkılması istendi.

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırmasından sonra başlayan yaptırımlar, Rusya'nın karşı yaptırımları enerji krizine neden oldu. Brent petrol varil fiyatı rekor üstüne rekor kırarken bir kriz de doğalgazda yaşandı. Rusya'nın vanaları kısması, ülkelerin de başka kaynaklara yönelmesi, çalışmalar yapması, Ekim'de ciddi bir enerji krizinin ortaya çıkacağını gösteriyor. 

Avrupa Birliği ülkeleri , Rusya'dan gaz alımında kesinti yaşanması durumunda ortaya çıkabilecek durum hakkında ihtimalleri değerlendirmeyi sürdürüyor. Brüksel'den konu ile ilgili yapılan son dakika açıklamasında AB ülkelerinin gaz kullanımını azaltması gerektiğini , azaltma için acil durum planları hazırlığı yapmalarını istedi.

Söz konusu planlara göre Avrupa Birliği üye ülkeleri, Rusya'nın kışın gazı kesmesi durumunda kışı atlatacak planı yaptıkladı öğrenildi. 

Bu kapsamda gönüllü bir hedef önerisi yapıldığı ve Ağustos ayında gaz kullanımının yüzde 15 oranında azaltılması için planlamalar yapıldığına yer verildi. 

Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen konu ile ilgili yaptığı açıklamada Rusya'nın Avrupa'ya şantaj uyguladığını söyledi ve duruma tepki gösterdi. Şantaj karşılığında her türlü duruma hazırlıklı olmaları gerektiğini söyleyen Leyen, ellerinde senaryonun bulunduğunu söyleyerek, "Rusya bize şantaj yaparken, Avrupa'nın hazır olması gerekiyor." dedi.

Uzmanlar, krizin bu şekilde devam etmesi durumunda ekim ayında dünya genelinde bir enerji krizinin yaşanmasının çok güçlü bir ihtimal olduğunu söylüyor.

Son dakika haberlerinden haberdar olmak için finans7.com uygulamamızı indirin.

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç