Askere Giden Gencin Ailesine 1100 TL: İşte Başvuru Detayları
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Askere Giden Gencin Ailesine 1100 TL: İşte Başvuru Detayları

Askere giden gençlerin ailesine yapılan destek ödemesi için açıklama geldi ve ödemelerin 12 ay boyunca yapılacağına yer verildi.

Finans Magazin 23 Mayıs 2022 13:32 0
Askere Giden Gencin Ailesine 1100 TL: İşte Başvuru Detayları

Askere gidenlerin ailesine iki ayda bir 1100 TL destek ödemesi yapılıyor.

Devlet, farklı başlıklar altında vatandaşlara destek ödemelerini yapıyor. Nakit, gıda ve sosyal destek başlıkları altında yapılan destek ödemelerinden biri de askere giden gencin ailesine yapılan yardımlar olarak öne çıkıyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı resmi sayfası sosyal yardımlar kısmından yapılan açıklamada askere giden gencin, bakmakla yükümlü olduğu ailesine 12 aya kadar 1100 TL'lik destek ödemesi yapılacağına yer verildi.

"Muhtaç Asker Ailelerine Yönelik Düzenli Nakit Yardım Programı" ve "Muhtaç Asker Çocuğu Yardımı" başlıkları altında yapılan destek ödemelerinde bazı başvuru şartları aranmaktadır. 

Bunlardan ilki olan Muhtaç Asker Ailelerine Yönelik Düzenli Nakit Yardım Programında , destek ödemesi almak için aranan şart, "Vatani görevini yerine getirmekte olan askerlerimizin, sosyal güvencesi olmayan ve 3294 sayılı Kanun kapsamında ihtiyaç sahibi olan ailelerinin askerlik görevi süresince desteklenmesi amacıyla yürütülür." şeklinde açıklandı.

İkincisi olan Muhtaç Asker Çocuğu Yardımı kapsamında destek verilenler ise, "Sosyal güvencesi olmayan ve 3294 sayılı Kanun kapsamında ihtiyaç sahibi olup babası askerde olan çocuklar için yapılan nakdi yardımlardır. " şeklinde açıklandı.

AİLENİN GEÇİMİNİ SAĞLAYAN KİŞİ ASKERE GİTTİYSE

Devlet, aileye bakmakla yükümlü olan kişinin askere gitmesi durumunda aileye 2 ayda  bir 1100 lira destek ödemesi yapıyor. Ödemeler aylık hesaplanır ve her ay 550 TL olmak üzere iki ayda bir 1100 TL'lik ödeme yapılır. Buna ek olarak çocuklara ise 200 TL ödeme yapılmaktadır. Sosyal güvencesi olmayan ve 3294 sayılı Kanun kapsamında ihtiyaç sahibi olup babası askerde olan çocuklara yapılan yardımla birlikte aile 2 ayda bir en az 1300 TL'lik ödeme almaktadır.

Ödemeler PTT'ye yapılmaktadır. Başvuru için size en yakın Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı il ya da ilçe müdürlüğüne müracaat edebilirsiniz. Başvurular kimlik ile yapılacak. Asker evli ise eşi, bekar ise anne veya babası söz konusu destekten faydalanmak için başvuru yapabilecektir. 

VGM'den vatandaşlara gıda ve nakdi yardım . 81 şehirde 1474 TL maaş ve gıda kolisi veriliyor. >> Detayları için TIKLAYIN

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç