VGM'den 81 Şehirde İhtiyaç Sahiplerine 1474 TL Para ve Gıda Yardımı: İşte Başvuru Formu
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

VGM'den 81 Şehirde İhtiyaç Sahiplerine 1474 TL Para ve Gıda Yardımı: İşte Başvuru Formu

Son dakika haberi: Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından bir açıklama yapıldı ve ihtiyaç sahiplerine 81 şehirde nakdi yardım ile gıda yardımı yapılacağına yer verildi.

Ekonomi 27 Nisan 2022 11:22 0
VGM'den 81 Şehirde İhtiyaç Sahiplerine 1474 TL Para ve Gıda Yardımı: İşte Başvuru Formu

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nden ihtiyaç sahiplerine 1474 lira nakdi yardım ve gıda kolisi.

Vakıflar Genel Müdürlüğü resmi internet sayfası aracılığıyla bir son dakika açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada Türkiye genelinde ihtiyaç sahibi olan vatandaşlara para ve gıda kolisi yardımı yapılacağına yer verildi. Yardıma muhtaç ve engellilere yönelik verilen para ile gıda yardımları için başvuru bilgileri yazımızda.

 

İKİ BAŞLIKTA YARDIM

VGM resmi sayfasından yapılan açıklamada ihtiyaç sahibi vatandaşlara her ay 1474 lira nakdi ödeme yapılacağı, bunun yanı sıra gıda yardımları yapılacağına da yer verildi. 

 

BAŞVURU ŞARTLARI

Gıda yardımına başvuru yapmak isteyenlerde aranan başvuru şartları "Vakfiyelerde yer alan hayır şartlarının yerine getirilmesi amacıyla Genel Müdürlüğümüzce 81 il merkezinde kuru gıda yardımı verilmektedir." başlığı ile şu şekilde açıklandı:

  • Sosyal güvencesi bulunmayan veya hane geliri net asgari ücret miktarından fazla olmayanlar,
  • 7/1976 tarihli ve 2022 sayılı 65 Yaşını Doldurmuş Muhtaç, Güçsüz ve Kimsesiz Türk Vatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkında Kanun gereğince aylık alanlar.

Gıda kolisi içinde 15 kalem ürün bulunmaktadır. Kolinin içinde bulunan ürünlerle ilgili açıklamada, "3 adet kuru gıda koli tipi bulunmaktadır: A tipi (14 kg) 1-2 kişilik aileler, B tipi (21,5 kg) 3-4 kişilik aileler ve C tipi (28,5 kg) 5 ve üzeri kişilik aileler için hazırlanmaktadır. " denildi. 

Gıdanın yanı sıra bir de ihtiyaç sahiplerine aylık maaş ödemesi yapılmaktadır. "Vakıflar Genel Müdürlüğünce, vakfiyelerde yer alan hayır şartlarının yerine getirilmesi amacıyla muhtaç aylığı bağlanmaktadır." başlığı ile yayımlanan nakdi destek ödemesinde Annesi ya da babası olmayan muhtaç çocuklar ile % 40 ve üzeri engelli olan muhtaçlara aşağıdaki şartların tamamını sağlamaları halinde muhtaç aylığı bağlanacağına yer verildi. İşte o şartlar:

  • Sosyal güvencesi olmaması,
  • Herhangi bir gelir veya aylığı bulunmaması,
  • Mahkeme kararı veya kanunla bakım altına alınmamış olması,
  • Gelir getirici taşınır ve taşınmaz malı mevcut olmaması veya olup da bunlardan elde edeceği aylık ortalama gelirinin bu yönetmelikle belirlenen muhtaç aylığı miktarını geçmemesi

2022 yılı için muhtaç aylığı 1474 lira olarak belirlendi. 

 

BAŞVURU FORMU 

İki yardıma da başvuru yapmak için başvuru formu gerekmektedir. Vatandaşlar başvuru formu ve Engelliler için özrünü belirten sağlık kurulu raporu ile birlikte ikamet ettiği ilin bağlı olduğu Vakıflar Bölge Müdürlüğüne şahsen veya posta yoluyla başvurusunu yapabilecektir. Başvuru formlarının linki aşağıdadır:

BAŞVURU SONRASI NE OLACAK?

Başvurunun yapılması sonrasında Vakıflar Genel Müdürlüğü başvurunuzu inceleme altına alacak. Başvurusu incelenen vatandaşlara geri dönüş yapılacak ve şartları tutması durumunda para ve gıda yardımı yapılacak. 

Finans7.com uygulamasını indirerek yardımlardan, desteklerden bildirimle haberdar olabilirsiniz. İşte linkler:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

 

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç