Asgari Ücrete Zam İşçinin Yararına Olacak
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Asgari Ücrete Zam İşçinin Yararına Olacak

Asgari ücrete yapılacak zamla ilgili son dakika açıklaması geldi. Bakan Nebati'nin açıklaması yazımızda.

Ekonomi 15 Kasım 2022 09:56 1
Asgari Ücrete Zam İşçinin Yararına Olacak

Son dakika: Bakan Nebati'den asgari ücret zammı açıklaması.

Sabah Gazetesi'nden Mete Dirice'ye konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati , asgari ücret zammına değindi. Bakan Nebati açıklamasında yine çalışanın lehine bir düzenleme yapılacağını söyledi.

Bakan Nebati yaptığı açıklamada, geçen sene yapılan düzenleme ile asgari ücretin 1 Ocak 2022 tarihinden sonra vergi dışı bırakıldığını söyledi. Bununla birlikte kamu çalışanlarından da asgari ücret tutarı kadar vergi alınmadığını söyleyen Bakan, "Biliyorsunuz ki geçen yıl yaptığımız düzenlemeyle 1/1/2022 tarihinden itibaren asgari ücreti vergi dışı bırakmış ve asgari ücretin üzerinde kazanç elde eden çalışanların da ücretlerinin asgari ücrete isabet eden kısmını gelir ve damga vergisinden istisna etmiştik" dedi ve "Böylelikle asgari ücret üzerinde herhangi bir vergi yükü kalmadı. Asgari ücretle çalışan vatandaşlarımızın yıl içinde herhangi bir dönemde vergi ödemesi söz konusu değil" ifadelerini kullandı.

Bakan asgari ücret zammına da değindi ve "Öte yandan nasıl ki asgari ücrete geçtiğimiz yıl yaptığımız artışlar enflasyon oranının üzerinde olduysa, nasıl ki adımlarımızı sabit ücretli çalışanlar lehine attıysak, yeni dönemde de aynı yaklaşımızı devam ettireceğiz" dedi.

İLK TOPLANTI TARİHİ

Asgari ücrete zam pazarlığı Aralık ayında başlayacak. 8-9 Aralık tarihlerinden birinde başlayacak zam görüşmesi Aralık ayının sonuna kadar sürecek ve 27-28 ;Aralık'ta 2023 yılı asgari ücreti açıklanacak. Zam sürecinden haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Asgari ücrete zam gelince herşey 3 katı artıyor Allah sonumuzu hayır etsin