Asgari Ücrete Temmuz Zammı İçin İkinci Toplantı Yapıldı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Asgari Ücrete Temmuz Zammı İçin İkinci Toplantı Yapıldı

Asgari ücrete ek zamda ikinci toplantı yapıldı. Çalışma Bakanı ile TİSK arasındaki görüşmeden ilk bilgiler geldi.

Çalışma Hayatı 25 Haz 2022 13:30 0
Asgari Ücrete Temmuz Zammı İçin İkinci Toplantı Yapıldı

Asgari ücrete ek zamda kiritk ikinci toplantı yapıldı.

Asgari ücrete 2022 yılında 2. zam yapılması artık bir zorunluluk haline geldi. Milyonlarca işçi, çalışanın beklediği ara zamda önceki gün kritik bir açıklama geldi. Açıklamada Çalışma Bakanı, gelecek haftayı işaret etti.

KRİTİK GÖRÜŞME YAPILDI

Asgari ücrete ek zam için geçen gün yapılan görüşmeden sonra kritik öneme sahip ikinci görüşme de yapıldı. Asgari ücret tespit komisyonunun diğer ayağı olan TİSK ile görüşme yapıldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile işveren kesimini temsil eden Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonunun (TİSK) Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol bir araya geldi. 

Söz konusu görüşmede asgari ücrete ek zam konusunun gündeme geldiği öğrenildi. Toplantıdaki ana maddede asgari ücretin ne kadar olacağı, devletin ve işverenlerin ne kadar vereceği konuşuldu. Edinilen bilgilere göre devletin 750 liralık zam yapmayı planladığı, bunun yarısının devlet tarafından , yarısının ise işverenler tarafından yapılması gündeme geldi. 

KABİNEDE SUNUM VAR

Önümüzdeki hafta yapılacak Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bir sunum yapması , asgari ücrete zam konusunda masadaki alternatifleri sunması bekleniyor. Kabinede alınacak karar, kabine sonrası yapılacak millete sesleniş konuşması ile duyurulacak. Açıklama geldiğinde finans7.com olarak takipçilerimizle paylaşacağız. Açıklama geldiğinde bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

İŞÇİ KESİMİ İLE DE GÖRÜŞÜLDÜ

Geçen hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile işçi kesimini temsil eden Türk İş Sendikası Başkanı Ergün Atalay bir görüşme gerçekleştirdi. Yapılan toplantıdan sonra açıklama yapan Atalay, taleplerin Cumhurbaşkanı Erdoğan'a iletildiğini söyledi. 

ASGARİ ÜCRET TESPİT KOMİSYONUNDAKİ HERKESLE GÖRÜŞÜLDÜ

Asgari ücret Tespit Komisyonu her sene Aralık ayında toplanıp diğer senenin asgari ücretini belirliyor. Komisyonda işçi kesimini Türk İş, işveren kesimini TİSK, hükümeti ise Çalışma Bakanlığı temsil ediyor. Hükümet Türk İş ve TİSK ile ayrı ayrı görüştü.

Komisyonda birbiri ile görüşmeyen sadece TİSK ile Türk İş kaldı. 

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç