Asgari Ücrete, İnşallah Örnek Olur Zammı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Asgari Ücrete, İnşallah Örnek Olur Zammı

Hak İş tarafından yapılan açıklamada yüksek enflasyon karşısında eriyen maaşlara ek zammın kaçınılmaz olduğuna yer verildi ve sendika ilk adımı attı.

Ekonomi 21 Haz 2022 09:05 0
Asgari Ücrete, İnşallah Örnek Olur Zammı

Hükümete örnek olsun diyerek çalışanların asgari ücretine yüzde 50 zam yaptı.

Hak İş Konfederasyonu Başkanı Mahmut Arslan bir son dakika açıklamasında bulundu. Arslan yaptığı açıklamada örnek zam çıkışı yaptı ve Hizmet İş Sendikası çalışanlarının maaşına zam yapıldığını söyledi.

Gelecek aydan sonra geçerli olacak 6 aylık enflasyon  + iyileştirme zammı yapma kararı aldıklarını söyleyen Arslan, söz konusu kararın , gündemdeki asgari ücrete ek zam konusunda örnek olması gerektiğini söyledi.

Sözcü Gazetesi'ne konuşan Arslan, söz konusu zamla birlikte , henüz asgari ücrete ne kadar ara zam yapacağına karar vermeyen hükümete örnek olacaklarını söyledi.

ENFLASYON YÜZDE 40 + İYİLEŞTİRME

Temmuz ayında açıklanacak Haziran ayı enflasyon beklentisi ile birlikte TÜİK'in şimdiye kadar açıkladığı enflasyonun toplamının yüzde 40 seviyesinde olduğunu söyleyen Arslan, bu nedenle yüzde 40 zammın yapıldığını , yüzde 10 civarında da iyileştirme zammı yapıldığını söyledi. Bu iyileştirme ile birlikte zammın yüzde 50 civarında olduğu belirtildi. 

Oldukça yüksek seviyelerde gelen enflasyonun bu kadar hızlı yükseleceğini tahmin edemediklerini söyleyen Arslan, ara zammın muhakkak yapılması gerektiğini, enflasyon karşısında eriyen maaşlardaki kayıpların Temmuz ayında telafi edilmesinin yhayati öneme sahip olduğunu söyledi. 

Bu konuda kendi sendikalarında adım attıklarını söyleyen Arslan, “Önce kendi sendikamızda toplu sözleşmeleri enflasyona karşı korumak için prensip kararı aldık. 6 aylık TÜFE ne çıkarsa onun üzerine bir miktar iyileştirme ekleyip ara zammı yapacağız. Makasın açılmaması için seyyanen ödeme de olacak. Hak-İş ile konfederasyona bağlı tüm sendikalarımızdaki personelin toplu sözleşmelerine de bu zammın uygulanmasını görüşe açacağım” ifadelerini kullandı.

Bu zamla birlikte çalışanların en düşük maaşı 6 bin 379 lira oldu. 

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç