Asgari Ücrete Enflasyon Oranında Zam Yapılırsa Asgari Ücret Ne Kadar Olur?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Asgari Ücrete Enflasyon Oranında Zam Yapılırsa Asgari Ücret Ne Kadar Olur?

Asgari Ücrete Temmuz ayında Enflasyon Oranında Zam Yapılırsa Asgari Ücret Ne Kadar Olur?

Çalışma Hayatı 13 Haz 2022 17:55 0
Asgari Ücrete Enflasyon Oranında Zam Yapılırsa Asgari Ücret Ne Kadar Olur?

Asgari ücrete ek zam tartışmaları devam ediyor. Asgari ücretlileri heyecanlandıran son dakika açıklaması Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan geldi. Bu açıklama kapsamında asgari ücrete enflasyon zammı yapılırsa maaşlar ne kadar olur? İşte detaylar...

Asgari ücret konusunda son dakika gelişmeleri yaşanmaya devam ediyor. Sene başında zamlanan asgari ücret enflasyon karşısında eridi. Enflasyon oranlarının yüzde 40'a yaklaştığı bu dönemde alım gücünü kaybeden çalışanlar olağanüstü durum karşısında Temmuz'da ek zam bekliyorlar. 

Temmuz ayında asgari ücrete ek zam yapılabilmesi için sistemin değişmesi gerektiği, TBMM'ye yeni düzenleme gelmesi gerektiği vurgulanırken olası ek zammın piyasalara etkisi de konuşuluyor. Asgari ücete zam gelip gelmeyeceği tartışmaları devam ederken hükümet kanadından son açıklama zam bekleyen milyonları sevindirdi. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN TEMMUZ'DA ZAM AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan asgari ücrete zam yapılması konusunda çok önemli bir açıklamada bulundu. Temmuz'da gelir düzenlemesi konusunda bir açıklamada bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan maaşların iyileştirileceğini söyledi. Asgari ücretlileri heyecanlandıran açıklamada "Rasyonel gerekçelerle açıklanamayacak fiyat artışlarına karşı tedbirler geliştiriyoruz. Temmuz ayında enflasyon farkları ile milletimizin her kesimini daha da rahatlatacağız. Milli gelir sıralamasında Türkiye'nin yükselmesine mani olanlarla hesaplaşmamızı tamamlamadan son nefesimizi vermeyeceğiz." ifadelerine yer verdi. Bu açıklamanın ardından ise enflasyon oranlarına göre bir düzenleme olması durumunda maaşların ne kadar artacağı ise merak edilmeye başlandı.

6 AYLIK MUHTEMEL ENFLASYON ORANINA GÖRE MAAŞ ZAMMI!

Enflasyon oranlarına bakıldığında yılın ilk 5 ayında enflasyon yüzde 35.6 oranında çıktı. Akaryakıt ve doğalgaza gelen zamlar ile birlikte enflasyon oranlarının haziran ayında da artı olması bekleniyor. Bu durumda enflasyon oranları yüzde 2 bandında artış gösterse bile 6 aylık enflasyon oranı yüzde 38 bandında olması bekleniyor.

6 AYLIK ENFLASYON YÜZDE 38 OLURSA ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLUR?

Asgari ücret sene başında yapılan zamla birlikte 4.250 TL oldu. Temmuz ayında enflasyon oranlarında bir zam kararı alınırsa ve 6 aylık enflasyon oranı yüzde 38 olursa maaşlara yapılacak zam 1615 TL olur.Yani asgari ücret ise 5865 TL'ye yükselir. 

Zam açıklaması geldiğinde bildirimle haberiniz olsun istiyorsanız uygulamamızı aşağıdaki linklerden ücretsiz indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç