Asgari Ücret Zammında Kötü Haber! Uzman İsim Asgari Ücret Beklentisini Açıkladı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Asgari Ücret Zammında Kötü Haber! Uzman İsim Asgari Ücret Beklentisini Açıkladı

Yeni asgari ücret için 8-9 bin tahminleri havada uçuşurken, son tahmin asgari ücretliyi üzeceğe benziyor. İşte haberin detayları...

Çalışma Hayatı 14 Kasım 2022 18:26 3
Asgari Ücret Zammında Kötü Haber! Uzman İsim Asgari Ücret Beklentisini Açıkladı

Yeni yıla kısa bir süre kala asgari ücret zammında yeni gelişmeler yaşanmaya devam ederken uzman isimlerden asgari ücret zammı ile ilgili krtik rakamlar da gelmeye devam ediyor. Yeni asgari ücretin 8-9 hatta 10 bin TL olacağı tahminleri havada uçuşurken son gelen tahmin asgari ücretliyi üzecek. İşte son dakika haberin detayları...

Asgari ücret zammı için kritik süreç resmen başlıyor. Asgari Ücret Tespit Komisyonu 7-8-9 Aralık'ta toplanacak ve milyonlarca çalışanın merak ettiği asgari ücret rakamını belirleyecek. 

ASGARİ ÜCRETİN 8-9 BİN TL OLMASI BEKLENİYORDU

Uzman isimlerden asgari ücretin daha önce 8 - 9 bin TL hatta 10 bin TL olacağına yönelik tahminler gelirken, bazı uzmanlardan ise tam tersi bir tablo olacağına ilişkin tahminler gelmeye devam ediyor.

Daha önce Araştırmacı yazar Haluk Özdil asgari ücretin, sanıldığının aksine, 7100 ila 7300 lira olacağını belirtmişti. 

Asgari ücrete dair son tahmin, Habertürk canlı yayınında konuşan Koç Üniversitesi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kamil Yılmaz'dan geldi. Hükümetin 'Yıl sonunda asgari ücrete ezdirmeyeceğiz' söylemine değinen Yılmaz, 6 aylık enflasyon beklentisinin yaklaşık yüzde 18 olduğunu ve yıl sonu beklentisinin 67 civarı olduğunu ifade etti. 

ASGARİ ÜCRETLİ TERS KÖŞE OLACAK

Bu rakamlara göre Yılmaz asgari ücretin yüzde 25 olarak artışla 7 bin TL civarı bir rakam olabileceğini dile getirdi.

Sizce bu rakam yeterli mi? Yorumlar kısmından yazın.

"ASGARİ ÜCRET 9 BİN TL OLMAZ"

"Asgari ücret şu anda 9 binlere gidemez" diye konuşan Yılmaz, sözlerine şöyle devam etti:

"İhracatçı ciddi sıkıntıda, sanayi tarafında sıkıntı var; asgari ücreti oraya çıkardığın zaman orada tepki var. 7 bin 500'lerde yapabilse bile baktığınızda yüzde 25-30 arası bir artış var."

"Bence emeklilere daha fazla verebilir çünkü onu devlet kaynaklarından veriyorsunuz. Yüzde 30 da verseniz ilk 6 ayda bu eriyecek."

Yorumlar (3)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
değişen birşey olmayacak her ihtimale yine yetmecek 10 000 olsa bile çünkü bugün aldığın herhangi bir üründür malzemedir vesaire hemen hemen artacak o yüzden yine yetme bence
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
iyide zaten temmuz ayında o kadar verildi Aralık'ta da o kadar zam olurmu en düşük 10 bin olacakki asgari ücretli çalışan kişi evine çokluğuna çocuğuna rahat bir şekilde ekmek götürsun
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
7.500 yaparda kendi daha çok kaybedecek enflasyon yükselmesin asgari ücret sabit kalsın yeter insanları kandırmaktan başka bişe yapmıyorlar!