Asgari Ücret Ek Zam Bu Girişle Buhar Olacak
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Asgari Ücret Ek Zam Bu Girişle Buhar Olacak

Asgari ücrete gelen ek zamdan sonra marketlerde ve işyerlerinde etiketler değişmeye başladı.

Ekonomi 7 Tem 2022 08:55 1
Asgari Ücret Ek Zam Bu Girişle Buhar Olacak

Asgari ücret zammı buhar oluyor.

Geçen hafta işçilerin yüzünü bir nebze olsun güldüren bir haber geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, asgari ücretin 5 bin 500 liraya çıkarıldığını söyledi. Bu açıklama işçileri bir nebze olsun mutlu ederken bu mutluluk bir hafta sürmedi. 

Hafta başından itibaren marketlerde etiketlerin fiyatları değişmeye başladı. Firmalar asgari ücrete gelen zammın 10 puan üzerinde fiyatlara zam yapmaya başladı. Sözcü'den Erdoğan Süzer bugün kaleme aldığı yazısında sektör temsilcileri ile yaptığı görüşmeyi aktardı ve zamların daha da geleceğini yazdı.

ZAM KESİN, SADECE MİKTARI BELLİ DEĞİL

Konu ile ilgili açıklama yapan sanayiciler, asgari ücrete yapılan ara zammın işçi giderlerini arttırdığını, bu nedenle ürünlere zamların kaçınılmaz olduğunu söyledi. Sektörde işverenlerin zam yapıp yapmama yönünde bir belirsizliğinin olmadığını, herkesin zam yapacağını , şimdi zammın ne kadar olacağı üzerinde düşündüklerini söyledi. 

Özellikle insan emeğinin yoğun olduğu işlerde asgari ücretin artması ile giderlerin arttığını, bunun da fiyatlara yansıyacağını söyleyen sektör temsilcileri, "Fiyat artışlarında asgari ücretin üzerinde maaş alan işçilere yapılacak zam oranı çok önemli. Birçok firma bu kesime yüzde 30 yerine daha düşük zam yapmayı planlıyor. Rekabetin yaşanmadığı alanlarda zam yüzde 40'ları aşabilir. Rekabet olan işlerde çok fazla yansıma beklemiyoruz. Fiyatı devlet tarafından belirlenen işlerde ise iktidara büyük bir zam talebi yağacaktır.” dedi.

Anadolu Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Hüseyin Kutsi Tuncay yaptığı açıklamada , zammı fiyatlara yansıtmakta zorlanacaklarını söyledi. Asgari ücret zammının fiyatları muhakkak arttıracağıı söyleyen Tuncay, hem firmaların hem toplumun fakirleştiğini söyledi. Tuncay, maliyetleri fiyatlara yansıtmaları durumunda satış yapamayacaklarını söyledi.

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Görünen köy klavuz istemez