Arka Planda Çalışan Uygulamaları Kapatmak Pil Ömrünü Arttırmıyormuş
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Arka Planda Çalışan Uygulamaları Kapatmak Pil Ömrünü Arttırmıyormuş

Akıllı telefonlarda arka planda çalışan uygulamaları kapatmak, gerçekten de pil ömrünü arttırıyor mu? İşte cevabı.

Bilim ve Teknoloji 6 Nisan 2022 14:29 0
Arka Planda Çalışan Uygulamaları Kapatmak Pil Ömrünü Arttırmıyormuş

Hepimizin akıllı telefonlarda uyguladığı durum olan arka planda çalışan uygulamaları kapatmak konusu gerçekten pil ömrünü arttırıyor mu yoksa tam tersine azaltıyor mu?


Akıllı telefonların yaygınlaştığı günümüzde artık herkesin elinde bir telefon var. İOS ve Android işletim sistemli telefonlarda , belki de sosyal medyada zaman geçirmenin dışında en çok yaptığımız şey olan arka planda çalışan uygulamaları kapatmak konusunda önemli bir açıklama geldi.


Webtekno'da yayınlanan haberde , arka planda çalışan uygulamaları kapatmanın pil ömrünü arttırdığı bilgisinin yanlış olduğu, aksine pil ömrünü azalttığına yer verildi. Herkesin telefon kullanırken öncelik haline getirdiği, telefonda işimiz biter bitmez hemen tüm açık uygulamaları kapatmamız pil ömrünü uzatmıyor. Bu bir şehir efsanesi. Bu işlemi yaptığınız sırada pil tüketimi hızlandığı için pil ömründe olumsuz etkiler yapıyor ve pil ömrünü aksine azaltıyor. Arka planda çalışan uygulamaların pil ömrü ile alakası yoktur.


Arka planda çalışan bir uygulama çalışmaya devam ediyorsa, mesela konum bilgilerinizi alıyorsa -Google Maps-Haritalar vb. gibi uygulamalar- bunlar elbette pil harcar. Eğer bir uygulama gün içinde size bildirim yolluyorsa , konum bilgilerinizi erişime açtıysanız ya da arka planda ses , video oynatıyorsa bu uygulama arka planda sürekli yenilenir ve pil harcar.


Konuyu özetlemek gerekirse bir uygulamanın pil ömrünüzden , internet kotanızdan yemesi için açık olması yetmez. Eğer uygulama için Ayarlarda arka planda yenileme yapma izni verdiyseniz o mobil uygulama zaten çalışıp arka planda yenilenecektir. Eğer bazı uygulamalardan bildirim almak istemiyorsanız, sadece uygulamaya girdiğiniz zaman çalışmasını istiyorsanız ayarlar kısmından girerek mobil uygulamayı bulun ve arka planda yenileme seçeneğini aktiften pasif hale getirin.


RAM KULLANIMINA OLUMLU ETKİ YAPAR

Arka planda çalışan uygulamalar pil üzerinde bir etki etmez. Ancak bu uygulamaları kapattığınızda RAM üzerindeki yükü almış olursunuz. Çünkü kapalı uygulama , telefonun RAM'i üzerinde yük olmaz ve cihazın kullanım performansında bir düşüş olmaz. Eskiden telefonların RAM'i düşük olduğu için sürekli uygulamalar kapatılıyordu. Ancak yeni telefonların RAM'leri iyi olduğu için buna da gerek kalmıyor. Eğer telefonunuzda herhangi bir kasma donma yoksa ona da gerek yok.


Kaynak: https://www.webtekno.com/arka-planda-calisan-uygulamalari-kapatmak-ise-yariyor-mu-h104537.html?fbclid=IwAR1xHIShGBzpUuPjosavX9NIXnz1-npm01fOurqm3p8aUNd6gJzAz_5edHY


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç