Araç Sahipleri Dikkat: LPG'ye Zam Geliyor 5 Nisan 2022
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Araç Sahipleri Dikkat: LPG'ye Zam Geliyor 5 Nisan 2022

Akaryakıt fiyatlarında değişimler devam ediyor. Edinilen son bilgilere göre otogaz fiyatlarına bugün gece yarısından sonra zam gelecek.

Taşıt 4 Nisan 2022 13:15 0
Araç Sahipleri Dikkat: LPG'ye Zam Geliyor 5 Nisan 2022

Son günlerdeki akaryakıt fiyatlarına gelen indirimler LPG'ye yansımadı. Vatandaşlar LPG'de de indirim beklerken bir son dakika haberi geldi ve otogaz fiyatlarına 5 Nisan tarihinden itibaren zam uygulanacağına yer verildi.


Sektör yetkililerinden alınan son dakika bilgilerine göre otogaz fiyatlarına 5 Nisan 2022 tarihinden itibaren 60 ile 65 kuruş arasında bir zam uygulanmasının beklendiğine yer verildi. Benzin ve motorin fiyatlarında son 1 yılda yaşanan fahiş yükselişin ardından LPG'ye geçen ve tasarruf etmek isteyen vatandaşları ilgilendiren zam kararı yarından itibaren geçerli olacak.


BENZİN VE MOTORİNE İNDİRİM GELDİ


Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş, son günlerde biraz duruldu ve Türkiye'de yapılan, olumlu bir havada geçen son toplantıdan sonra liderler düzeyinde bir görüşme olabileceği, görüşmenin Ankara ya da İStanbul'da yapılabileceği bildirildi. Yaşanan bu olumlu durumlar sonrası 130 dolar seviyelerine kadar tırmanan brent petrol fiyatı düşüşe geçti ve düşüşle birlikte benzin ve motorin litre fiyatlarına art arda indirimler geldi. Yapılan indirimlerden LPG nasibini alamadı.


LPG'YE İNDİRİM BEKLENİRKEN ZAM GELİYOR


Benzin ile motorin fiyatlarında indirim yaşanırken otogaz fiyatlarına da indirim bekleniyordu. Ancak zam geliyor. Gelen bilgilere göre bugün gece yarısından sonra otogaz fiyatına 60 ile 65 kuruş arasında zam geleceğine yer verildi.


EN ÇOK HANGİ ÜLKEDE ARTTI?


Avrupa Birliği (AB) İstatistik Ofisi tarafından yayınlanan Harmonize Tüketici Fiyat Endeksi 'ne baktığımızda akaryakıt fiyatlarında Şubat ayında son 1 yıla göre en çok artışın Türkiye'de olduğu görüldü. Artışın en çok olduğu 3 Avrupa ülkesi şu şekilde:


Türkiye'de son bir yıl içerisinde akaryakıt fiyatlarına gelen ortalama zam oranı yüzde 130,7 oldu ve Avrupa ülkeleri arasında ilk sırada.

Türkiye'den sonra ikinci sırada İsveç bulunuyor. İsveç'te son bir senede akaryakıt fiyatlarında yüzde 34,7'lik artış olduğu görüldü.

Bulgaristan'da ise yüzde 33,7'lik akaryakıt artışı oldu.


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç