Anlık Dolar TL Tepe Taklak Oldu: Son Dakika Dolar ve Euro Tahmini Yorumu Geldi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Anlık Dolar TL Tepe Taklak Oldu: Son Dakika Dolar ve Euro Tahmini Yorumu Geldi

Son dakika haberi: Dolar kurunda sert düşüş görüldü. Piyasalardan alınan son verilere göre dolar geçen haftaya göre 1 lira 25 kuruş düştü.

Döviz 27 Haz 2022 08:15 1
Anlık Dolar TL Tepe Taklak Oldu: Son Dakika Dolar ve Euro Tahmini Yorumu Geldi

Dolar kurunda sert düşüş.

Piyasalar yeni haftanın ilk gününe hızlı başladı. BDDK tarafından geçen Cuma günü alınan kararın ardından dolar kuru hızlı bir düşüşe geçmiş ve daha sonra bir miktar yükselerek 16 lira 92 kuruş seviyesinden haftayı kapatmıştı.

Dolar kurunda yaşanan bu düşüşün ardından yeni haftanın ilk işlem günü geldi. Haftanın ilk işlem gününde en merak edilen konu ise dolar kurunun kaç tl olduğu konusu oldu. 

DOLAR HIZLI DÜŞTÜ

BDDK'nın ticari kredilerle ilgili aldığı kararın ardından dolar kurunda yaşanan düşüş , yeni haftanın ilk işlem gününde de devam etti. Piyasalardan gelen son verilere göre dolar kuru 16 lira 92 kuruş seviyesinden hızlı bir düşüşle 16 lira 11 kuruş seviyesine kadar geriledi. 

İşte dolar kurunda anlık fiyat değişimi grafiği:

DOLAR NE OLACAK? DÜŞECEK Mİ YÜKSELECEK Mİ?

BDDK'nın hamlesi ve dolar kurunda yaşanan düşüş sonrası en merak edilen konu bu oldu. Bu konuda açıklama yapan İslam Memiş şu ifadeleri kullandı:

"Dolar TL kurunda 16,75 lira seviyesi güçlü bir destek seviyesi olur. Eğer 16.75 TL seviyesi aşağı yönlü kırılırsa ikinci destek seviyesi 16.35 lira seviyesi var. Bu önümüzdeki 2 aylık süreç içinde 16.35 ile 17.35 TL arasını takip edebilirsiniz. Kısa vade için dolar TL'de 16.35 ile 17.35 TL aralığını takip edebilirsiniz. Ben size söz verdiğim zaman 16 lira 75 kuruş seviyesinden yerine koyacağız dedim. Şimdi daha aşağısında bir rakam duruyor. Dolar tarafındaki sorumluluğumu bugündne itibaren atmış oluyorum .alıp almamak sizin kararınız. 

Yol arkadaşların 17 lira 22 seviyseinden aldığı doları bugün yerine koyacak. Diğer arkadaşlar isterse 16 35 lira seviyesini bekleyebilir. Ama 16 lira 35 kuruş seviyesinin önümüzdeki 2 ay çalışacağını söyleyebilirim."

EURO TAHMİNİ GELDİ

Avro 18.30 TL'den çıkış yapmıştı arkadaşlar. Şu anda bunu yerine koyacaklar. Aşağıda 17 lira ggüçlü destek seviyesi. Hatta 17.15 TL. İsterseniz alırsınız ama benim yol arkadaşlarım alacak."

İşte o açıklamanın tamamı:

Uyarı: Haberde yer alan bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değildir.

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Neresi tepe taklak yükselirken hızlı yükselir üzerine TL gelir düşerken kuruş düşer ondan sonra tepe taklak