Yılbaşı öncesi kuruyemiş fiyatlarına büyük zam

Yılbaşı öncesi yüzde 100 zam geldi.

Tele 1'den Evren Özalkuş'un yaptığı habere göre yılbaşından önce kuruyemiş fiyatlarına yüzde 100 zam geldi. Söz konusu haberde Evren Özalkuş, şunları söyledi:

"Eski televizyon eğlenceleri kalmadı ama oturup tv karşısında iki çekirdek çitlerdik. Belki sadece yılbaşında çam fıstığı alırdık. Bütçemizi ayırıp yılbaşına özel kuruyemiş girerdi evimize. Giremeyecek. Sür et yumurta peynir gibi gıda maddelerinin evimize zor giriyor. Kasapların önünden sadece geçiyoruz ya anlaşılan kruyemişçilerin de önünden öyle geçeceğiz artık.

ESNAF UMUDUĞUNU BULAMADI

Yılbaşı öcnesi piyasada hareketlilik bekleyen esnaf umduğunu bulamadı. "Geçen seneye göre düşük. Herkes sadece geçiyor. Alış veriş yapmıyorlar. Kilo kilo veriyorduk grama düştük. Hassas teraziye dönüyoruz.

Antep fıstığının perakende fiyatı geçen sene 100 ile 160 lira arasındaydı. Bu yıl 380 lirayı aşan fiyatlarla satılıyor. Ancak bunu etiketlere yansıtamayan kuruyemişçiler, sırf satış yapabilmek için hemen hemen gelişine satmak zorunda kalıyor. 

Geçen sene 48 lira olan kabak çekirdeği 120 lira oldu. Fıstık 24 liraydı 70 lira oldu. En alt grup çerez olayı bile 120 lira."

YENİ ZAM

Kuruyemişçi esnafı, önümüzdeki günlerde yüzde 15 ile 20 arasındaki zammın önümüzdeki günlerde geleceğini söyledi.

Yeni yıla girilmesi ile birlikte zamların geleceği öğrenildi.

Finans, ekonomi, kredi, banka haberlerinden haberdar olmak için finans7.com'u takipte kalın.

Finans7.com | Ankara

 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.