Yabancıya Ev Satışında Türk Vatandaşlığı İçin Sınır 400 Dolara Çıkarıldı

Yabancılara konut satışına düzenleme geldi.


İçişleri Bakanlığı tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada Türkiye'den konut alan yabancılara , vatandaşlık verilmesi için istenen alt sınırın değiştirildiğine yer verildi. Daha önce Türkiye'den bir ev alan yabancılara , 250 bin doların üzerinde ev alması durumunda Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı veriliyordu.


400 BİN DOLAR OLDU

Yapılan son dakika açıklamasında bunun değiştirildiğine yer verildi. Yapılan değişiklik ile birlikte artık yabancılara yapılacak konut satışında alt sınır 400 bin dolar oldu. Bundan sonra 400 bin doların üstünde ev alan yabancılara Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı verilecek.


TEPKİ ÇEKİYORDU

Son dönemlerde 250 bin dolara ev alıp Türkiye vatandaşlığı verilmesi konusu tepki çekiyordu. Çünkü bu durum inşaat şirketleri tarafından reklam malzemesi olarak kullanılıyordu. İnşaat şirketleri, havalimanlarında , yurt dışındaki reklam panolarında ve ev almak isteyen yabancılara erişebileceği daha birçok platformda 250 bin dolara ev alana Türk vatandaşlığı hediye gibi reklamlar yaparak bu durumu suiistimal ediyordu.


Bu tepkilerin ardından bugün karar alındı ve artık 250 bin dolar olan sınırın bundan sonra 400 bin dolar olarak uygulanacağına yer verildi.


KONUT FİYATLARI REKOR KIRDI

Son dönemlerde konut fiyatları rekor kırmaya devam ediyor. İnşaat malzemelerinin artması nedeniyle rekor kıran fiyatlara ancak yabancının gücü yetiyordu. Yabancıların da ev alımını arttırması, ev fiyatlarını daha da arttırdı.


Kanada, ev fiyatlarını sabitlemek için geçtiğimiz gün yabancıya ev satışını yasaklamıştı.


Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.