TOKİ Sosyal Konuta Başvuramayanlar İçin Orta Gelir Ev Kampanyası Geliyor (Orta Gelir Nedir, Başvuru Ne Zaman, Şartları 2022)

Son dakika: Orta gelir grubu için de konut kampanyası geliyor.

Dar gelirlilere yönelik yapılan sosyal konut projesinden sonra bir müjde daha geldi. Gelen son dakika açıklamasında yeni bir konut projesinin daha gündeme alındığı ve bu sefer orta gelir grubu için konut yapılacağına yer verildi. 

Konu ile ilgili son dakika açıklaması yapan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği  Bakanı Murat Kurum, "Emlak Konut, GYODER, İNDER ve TMB ile görüşüyoruz" dedi.

Son dakika haberine göre Bakan Kurum öte yandan kampanyanın ekim ayında açıklanacağını bildirdi. Ekim ayında açıklanacak kampanya ile orta gelir grubundaki vatandaşların uygun fiyatlara ev sahibi yapılması planlanıyor.

Bakan açıklamasında şunları söyledi:

"Orta gelir grubu için de konut kampanyası yapılacak. Çalışmalarda sona yaklaştık. Ekim ayı içerisinde bu kampanyanın detaylarını duyuracağız"

"Emlak Konut Kampanyasında, hem indirim hem de vade olmak üzere hepsini birlikte çalışıyoruz. Hazine Bakanlığımızla da faiz konusunda çalışmamız var.

Sadece emlak konut olmayacak. GYODER, İMDER, Türkiye Müteahhitler Birliği, Anadolu'daki müteahhitler, hepsi ile birlikte konuşuyoruz. Kampanya genişleyecek"

"Konut piyasası durdu. Fiyatlar sabitlendi, geri geldi, hatta biraz daha geri geliyor. Konut almak içi iyi bir zaman. Açıkçası piyasayı yönlendiriyoruz şu anda. Sosyal konut projesinde fiyatları açıklayınca hepsi durdu. Firmalar müşteri çekebilmek için ister istemez fiyatı geri çekecek, vadeyi uzatacak."

ORTA GELİR GRUBU NEDİR?

Dar gelirli vatandaşlara yönelik yapılan konutlarda gelir şartı İstanbul için 18 , diğer iller için 16 bin liraydı. Orta gelir grubundaki vatandaşlar için bu şartın yukarılara çekileceği öğrenildi. Sizce kaç TL olmalı? Kadın Erkek TOKİ'ye başvuru yapanlarla bilgi alış verişi için Facebook Grubumuza TIKLA KATIL

• T.C. vatandaşı olması,

• Proje il nüfusuna kayıtlı olması veya proje ilinde, başvuru döneminden geriye doğru 1 yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması.

HANGİ İLLERDE OLACAK?

Konu ile ilgili önümüzdeki günlerde açıklama gelecek ve hangi illerde olacağı belli olacak. Siz hangi ilden bekliyorsunuz? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Kampanya başvuruları Ekim ayında duyurulduğunda takipçilerimize bildirimle haber vereceğiz. Uygulamamızı indirerek haberdar olabilirsiniz.

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Finans7.com  | Ankara

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.