TOKİ Sosyal Konut Projesinde Şartlar ve Ev Fiyatları Belli Oldu

TOKİ 100 bin sosyal konut projesinde başvuru şartları belli oldu.

Geçtiğimiz gün Cumhurbaşkanı Erdoğan , kabine toplantısından sonra ucuza ev müjdesini paylaşmıştı. 2 milyondan aşağı olan evlerde ilk defa ev alacaklar için konut kredisi faiz oranını 0.99'a çekildiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, TOKİ eli ile yapılacak 100 bin sosyal konutun ucuza satılacağını söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu açıklamasından sonra TOKİ 100 bin sosyal konut için abşvuru şartları belli oldu. 

YÜZDE 10 PEŞİN 20 YIL VADE

TOKİ, sosyal konut projeleri kapsamında evleri yüzde 10 peşin ve kalan parayı da 240 ay vade ile satıyor. 81 şehirde yapılacak Ev sahibi olmayan dar gelirli vatandaşlar için sağlanacak sosyal konutların fiyatları hakkında son dakika açıklaması geldi.

400 BİN LİRA CİVARINDA OLACAK

Söz konusu proje kapsamında evlerin 400 bin lira civarında vatandaşlara satılması bekleniyor. Vatandaşlar 40 bin liralık peşinatı önden ödeyecek ve kalan para 240 aya bölünerek geri ödenecek. Sizce 400 bin lira uygun mu? Yoksa yüksek bir fiyat mı? Aşağıdaki yorum kısmından yazabilirsiniz.

GELİRİ 10 BİN LİRANIN ALTINDA OLACAK

Çevre Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan son dakika açıklamasında konutların satılacağı kişilerin ev içi gelirlerine bakılacak. Ev içi gelirin 10 bin liranın altında olması durumunda bu kişiler sosyal konut projelerine başvurabilecek. İstanbul için bu 11 bin 500 lira olacak.

BU VATANDAŞLARA KONTENJAN

Şehit aileleri, harp ve vazife malulleri ile dul ve yetimlerine kuraya girmeden ev alma hakkı verilecek. Ancak bu kişilerin konutları öncelikli olarak kura ile belirlenecek. Engellilere yüzde 5 , emekli vatandaşlara ise konut sayısının yüzde 25'i civarında hak tanınacak.

ŞARTLAR

Konutlara başvuru yapmak için TC vatandaşı olmak, projenin bulunduğu şehirde en az 1 yıldır ikamet etmek ve il nfusuna kayıtlı olmak.Bunun yanı sıra başvuru yapacak kişinin daha önce TOKİ'den ev almamış ya da konut kredisi kullanmamış olması gerekmektedir.

YAŞ ŞARTI

Diğer şart hakkında, "Başvuracakların kendisine, eşine veya velayeti altındaki çocuklara ait tapuda kayıtlı kat irtifaklı / kat mülkiyetli bağımsız bir bölümünün veya müstakil bir konutunun (tarla, bağ, bahçe, köy evi ve işyeri hariç) olmaması gerekiyor. Başvuru tarihi itibariyle 25 yaşını doldurmuş olması (eşi vefat etmiş olan çocuklu dul bayanlarda yaş şartı aranmıyor) gerekiyor." denildi. 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum,  konu ile ilgili yaptığı son dakika açıklamasında, "Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde her bir vatandaşımızı ev sahibi yapana kadar çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bu kapsamda TOKİ eliyle düşük fiyatlı ve uygun ödeme koşullarıyla üreteceğimiz sosyal konutları milletimize sunmaya kararlılıkla devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

BAŞVURU TARİHİ

Başvuru tarihi henüz belli değil. Önümüzdeki günlerde başvuruların başlaması bekleniyor. Başvuru duyurusu geldiğinde, başvuru ekranı açıldığında bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.