Taşıtta Faiz İndirimi Geliyor

Araba alacaklar dikkat: Yeni kredi kampanyası geliyor.

Araba almak isteyen vatandaşları ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. Piyasa Uzmanı İslam Memiş yaptığı son dakika açıklamasında hükümet kaynaklarından edindiği bilgileri aktardı.

FAİZ KARARI AÇIKLANIYOR

Merkez Bankası'nın bugün faiz kararını açıklayacağını söyleyen Memiş, faizlerin sabit tutulmasını beklediğini söyledi. Faizlerin sabit tutulması ile birlikte dolar kurunun 17 lira 10 kuruş ile 17 lira 50 kuruş arasında seyredeceğini beklediğini söyleyen Memiş, gelecek aya kadar yükselişin sürmesini beklediğini söyledi. Memiş açıklamasında, "Piyasaların genel beklentisi faizde değişikliğe gidilmemesi yönünde. Merkez Bankası beklentiler dahilinde faizi pas geçerse dolar 17.10, 17.50 arasında dalgalanan bir kur görürüz. Ondan sonraki gün normalleşen bir fiyat karşımıza çıkacak." dedi.

YENİ PAKET GELİYOR

Hükümetin şimdi bir paket üzerinde çalışmalara başladığını söyleyen İslam Memiş, araba alacakları ilgilendiren önemli maddeler de yer aldığını söyledi. Taşıtta faiz indirimi beklendiğini , bazı araçlar için ÖTV düzenlemesi olabileceği açıklandı. 

DAHA ÖNCE GELMİŞTİ

Daha önce bazı araçlar için faizlerin indirilmiş ve binlerce kişi faiz indiriminden sonra arabasını almıştı. 

NE ZAMAN?

Memiş, "Güçlü bir ekonomi paketi geliyor. Çalışmalarda sona gelindi. Bu paket açıklandığı zaman TL'de pozitif ayrışma görebiliriz. Temmuz Ağustos ayında TL'deki pozitif ayrışma sürpriz olmaz. " dedi.

Memiş paketin kısa süre içinde en geç Ağustos ayında açıklanacağını söyledi. Açıklama geldiğinde bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Kaynak: Finans7.com

FAİZ İNDİRİMİ , ÖTV DÜZENLEMESİ

Taşıtta faiz indirimi ve ÖTV düzenlemesi olabileceği bildirildi. Siz bir faiz indirimi durumunda araba alır mıydınız? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.