Son Dakika Haberi: Asgari Ücrete Temmuz'da Ek Zam Yok

ASGARİ ÜCRETE TEMMUZ AYINDA EK ZAM KONUSU KAPANDI.


Çalışma Bakanı Vedat Bilgin yaptığı son dakika açıklamasında Temmuz ayında asgari ücrete ek zam yapılmasının gündemde olmadığını söyledi.


İSTİHDAM

İStihdam konusuna değinen Bakan Bilgin, "Geçtiğimiz hafta lansmanını yaptığımız üretim sürecine katılım programımızın adını istihdama verdiğimiz önemden yola çıkarak o şekilde belirledik. Gaziantep'te başlattık ve sanayi illerini seçerek ilerleyeceğiz. Amacımız işsiz sayısını azaltmak. Türkiye büyümesini gerçekleştiren bir ülke. Ekonomide dalgalanma var ama yolumuza devam ediyoruz. Bu bir kurs, eğitim v.s. değil doğrudan istihdam yaratan bir proje. Bazı şartlar var merak edenler İŞKUR'un sitesinden takip edebilir. Bu proje bir yıl istihdam garantisini kapsayan bir proje. İşveren elemanını kendi yetiştirecek, biz destekleyeceğiz. İşbaşı eğitim programında istihdam garantisi şart olacak."  dedi.


ASGARİ ÜCRETE EK ZAM

Bakan Bilgin açıklamasının devamında asgari ücrete ek zam meselesine değindi ve şunları söyledi:


"Asgari ücreti temmuz artışı da şu anda gündemimizde yok, Ocak'ta Türkiye tarihinde olmayan bir şekilde yüzde 50 artış yapmışız.


İlk defa bütün ücret türlerinde ciddi bir artış yaptık. Dolayısıyla 3 ay sonra, 6 ay sonra tartışmamız doğru, değil, böyle giderse bir ay sonra tartışmaya başlarız.


Türkiye, programı, her şey kontrol altında yürütüyor, başaracağız, çünkü Türkiye, sanayi üretimine, ihracata dayalı olduğu için, reel, olarak büyüyor."


VATANDAŞ YAPILSIN İSTİYOR

Asgari ücretle geçinen vatandaşlar, ek zam bekliyor. Sizce ek zam gelmeli mi? Aşağıdaki yorum kısmından yazabilirsiniz.


Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.