Son Dakika: Asgari Ücret , Memur ve Emekliye Ek Zam Tarihi Açıklandı

Asgari ücretlilere, memurlara ve emeklilere zam açıklaması.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin bir son dakika açıklamasında bulundu. Bakan Bilgin yaptığı açıklamada Temmuz ayındaki maaş zamları konusuna değindi. Bakan Bilgin yaptığı açıklamada Temmuz ayında maaş zamlarına değindi ve çalışmaların başladığını söyledi.

ENFLASYON ÇOK CİDDİ BOYUTLARA ULAŞTI

Katıldığı bir programda açıklamada bulunan Bakan Bilgin, ''Enflasyon fevkalede ciddi boyutlara ulaşmış durumda, yüzde 70'e dayandı. Dünyada da öyle Almanya'da yüzde 30 dayandı. Bunun bir çok sebebi var bir tanesi pandemi, enerji üretiminde artış var ve bizim ülkemizin hazırlıksız yakalanması." ifadelerini kullandı.

EMEKLİ VE ÇALIŞANLARA MAAŞ ZAMMI

Bakan Bilgin açıklamasının devamında maaş zamlarına değindi ve çalışmaların başladığını söyledi. asgari ücretlileri, memurları ve emeklileri koruyacak yeni önlemlerin alınacağını söyleyen Bakan Biglin, "Biz daha nükleer enerjiyi yeni kuruyoruz. Temmuz ayında sadece enflasyona karşı düzenlemeleri yapmayacağız. Emekçilerimizi korumak için pek çok şey yapacağız. Emeklileri de koruyacağız onlar için de hazırlıklar var." ifadelerini kullandı ve maaş zamları için Temmuz ayını işaret etti.

Emekli ve memur maaşlarına yüzde 38 zam netleşiyor. Maaş hesaplaması için TIKLAYIN

EK GÖSTERGE VE EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLAR

Ek gösterge EYT konularına değinen Bakan Bilgin, "3600 ek gösterge çözümünü bu ay sonunda tamamlayacağız. EYT'liler var hepsi önümüzdeki dosyalar hepsini adım adım çözeceğiz. Kimse merak etmesin kimseyi ezdirmeyeceğiz enflasyon karşında.'' dedi.

CHP ÖNERDİ: ASGARİ ÜCRET 

CHP'den yapılan açıklamada, "Asgari ücretli, geçtiğimiz yıla kıyasla aynı oranda ekmek almak isterse asgari ücret en az 5 bin 225 TL olmalıdır” dedi ve asgari ücretin 5 bin 225 lira olması gerektiğini söyledi. Sizce 5 bin 225 lira olmalı mı? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Zam netleştiğinde bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.