Patlayan Vaka Sayıları Sonrası İlk Kısıtlamanın Ne Olacağı Açıklandı

Maske kısıtlaması hakkında son dakika açıklaması: Kapalı alanlarda gelme ihtimali güçleniyor.

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan bir son dakika açıklaması yaptı. Özkan yaptığı açıklamada yaz aylarının gelmesi ile birlikte Antalya'da ciddi bir yoğunluk olduğu bildirildi. Yaşanan yoğunluk nedeniyle son dönemlerde vaka artışları ciddi derecede arttı. 

Korona vakalarında yaşanan yükselişin hızlanması ile birlikte Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde eski tecrübeleri ile birlikte tedbirlerin yeniden hayata geçirildiğini söyledi. Özkan, tüm planlamaların yapıldığını söyledi.

Akdeniz Üniversite Hastanesi'nde vaka durumu hakkında da bilgi veren Özkan, hastaların genellikle servis ve yoğun bakım ihtiyacı olmadığını söyledi. 

Acil servislere başvuru yapan her 100 hastanın 50'sinde korona test sonucunun pozitif olduğunu söyleyen Özkan, "7 hastanın olduğu bir kliniğimiz var. Bunlar genelde kanser ve organ nakli hastası olup, COVID'e yakalanan hastalar. Bu 7 hastayı takip ediyoruz, onun dışında şu an COVID için yatırdığımız hasta yok. En çok başvurulan şikayetler boğaz ağrısı, kas ağrısı, ateş ve hafif öksürük" ifadelerini kullandı.

"MASKE KISITLAMASI GERİ GELİYOR GİBİ"

Özkan açıklamasının devamında maske kısıtlamasının ilk olarak kapalı alanlarda kısa sürede geri gelecek gibi durduğunu söyledi ve "Geçen senelerden bir tecrübemiz var. Bütün planlar yapıldı. Yoğun bakımların bir kısmının derhal COVID için dönüştürülme planları var. Hala aşı yerlerimiz ayrı. Günlük aşılanan 500 hastamız var. Şu an hem servis hem de yoğun bakım için çok ciddi yatış gerektirecek hasta yok. En büyük risk grubu her zaman söylediğimiz gibi yaşlılar, organ nakli olan, kanser tedavisi gören ya da doğuştan immün yetmezliği olan hastalarımızdır. Bunların daha çok kendisini koruması, etrafındakilerin de sakınması gerekiyor. Almanya sonbaharda maske kullanımına başlayacak. Biz de sonbahara doğru en azından kapalı alanlarda maske takacakmışız gibi duruyor. Maske, mesafe ve hijyen şu an için yeterli gibi duruyor." ifadelerini kullandı.

SONBAHAR AYLARINDA BELLİ OLACAK

Sonbahar aylarının gelmesi ile birlikte kısıtlamaların yeniden gündeme gelebileceği bildirildi. Sizce maske kısıtlaması gelmeli mi? Aşağıdaki yorum kısmından yazabilirsiniz.

Finans7.com  | Ankara

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.