Mazot ve Gübre Desteği Ödemeleri Erkene Alındı

Çiftçileri sevindiren son dakika haberi geldi. Gelen bilgilere göre mazot ve gübre desteği ödemelerinin öne çıktığı bildirildi.

Çiftçilerin en merak ettiği konu mazot ve gübre desteği ödemeleri oldu. Çiftçiler bu ödemelerin ne zaman yapılacağını araştırmaya başlarken konu ile ilgili bir son dakika açıklaması geldi.

Konu ile ilgili gelen son dakika  açıklamasında Sivas Ziraat Odası Başkanı Hacı Çetindağ, “Bakanlığımızın aldığı bu kararı yerinde buluyor ve emeği geçenlere teşekkür ediyoruz; çiftçimizi rahatlatacak ancak çiftçilerimizin üretebilmesi için mazot ve kimyevi gübre fiyatlarının düzenlenmesi gerektiğini de bir kez daha dile getiriyoruz” ifadelerini kullandı.

DESTEK ÖDEMELERİ HANGİ HESAPLARA YATACAK?

Sivas Ziraat Odası Başkanı Çetindağ konu ile ilgili açıklamasının devamında 2022 yılında verimli bir sezon geçirdiklerini ve devletin bu sene içinde açıkladığı alım fiyatlarının çiftçi tarafında memnun kaldıklarını söyledi. Mazot ve gübre konusunda ise Tarım ve Orman Bakanı'nın 2022 yılı mazot ve gübre desteğini 2023 Mart ayına bırakmayacağını ve söz konusu destek ödemesini erkene çekeceklerini söyledi. 

Bunun çiftçilerin faydasına olduğunu ve çiftçilerin memnun kaldığını söyledi ve ödemeler Ziraat Bankası hesaplarına yatacak.

Öte yandan geçen gün bir açıklama yapan Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi,  söz konusu ödemelerin erken yatacağı müjdesini verdi. Ödemelerin bu ay ya da gelcek ay yapılacağı bekleniyor. 

Ödeme tarihi netleşince finans7.com'da olacak. Takipte kalın.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.