Kapalı Cezaevindeki Mahkumlara Düzenleme ve 1/10'da İnfaz İndiriminde İyi Haber

Son dakika : Açık cezaevi izinlerinden sonra Kapalı cezaevindeki mahkumlar için son dakika kulis bilgisi.

Adalet Tv'nin aktardığı son dakika bilgisinde kapalı cezaevindeki mahkumlar için bir düzenlemenin gündemde olduğu iddia edildi. 

AÇIK CEZAEVİ İZİNLERİ UZATILDI

Geçtiğimiz Pazartesi günü düzenlenen kabine toplantısından sonra açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan , 2020 Nisan ayından bu yana izinde olan mahkumlar için açık cezaevi izinlerinin Temmuz 2023'e kadar uzatıldığını söyledi.

KAPALI CEZAEVİNDEKİ MAHKUMLARIN BEKLENTİSİ ARTTI

Bu düzenleme , 2023 seçimlerinin yaklaşması ve Cumhuriyet'in 100'üncü yılının gelmesi ile birlikte kapalı cezaevindeki mahkumların af, kısmi af , denetimli serbestlik konularında beklentileri arttı. Son açık cezaevi izinleri düzenlemesinden sonra kapalıdakiler için de bir düzenleme olacağı iddia edildi. 

Adalet Tv'nin aktardığı bilgide, "Kapalı cezaevlerinde bulunan mahkumların açık cezaevlerine ayrılabilmesi için açık cezaevi yönetmeliğinde bir değişiklik ve 2. Kez mükerrir cezalar için bir değişiklik yapılması gündemde" denildi. 

1/10 MESELESİ

Açık cezaevi izinlerinin uzatılmasından sonra 1/10 meselesi daha çok araştırılmaya başlandı. Geçen senelerde Resmi Gazete'de yayımlanan düzenlemede kapalı cezaevinde bulunan mahkumlardan , eşik puanı aşanların , erken iyileşme gösteren mahkumların, kapalıda yatarının 1/10'u kadar daha erken açık cezaevine geçirilmesi yürürlüğe alınmıştı. Ancak bu şimdiye kadar çoğu cezaevi tarafından uygulanmamıştı. Bu sene bazı cezaevlerinin bu uygulamayı başlattığı, Haziran ayında 1/10 için mahkumların başvuru yapabileceği aktarıldı.

Bu düzenlemeden faydalanmak için mahkumların dilekçe yazarak Cezaevi İdare ve Gözlem Kurulu'na müracaat etmesi gerekmektedir. Puanının belirlenmesi istenecek ve İdare Gözlem Kurulu tarafından belirlenen puan, belirlenen eşik puanı geçerse mahkum , açık cezaevine cezasının 1/10'u süresince daha erken geçebilecek. 

Açık cezaevindeki mahkumlar da izne gönderildiği için Temmuz 2022 'ye kadar mahkumlara tahliye yolu açılmış olacak. 

Edindiğimiz bilgilere göre bu konuda birçok cezaevinin yakın zamanda başvuruları alacağı öğrenildi. Kapalıda kalan mahkumların dilekçe yazarak başvurusunu yapması gerekmektedir.

İnfaz düzenlemesi, kapalı cezaevindeki mahkumlar için düzenleme geldiğinde bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Finans7.com  | Ankara

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.