İstinye Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş Oldu: Kimdir , Nerelidir?

İstinye Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş kimdir?

Bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile bir karar yayımlandı ve rektör atamaları yapıldı. Yapılan atamalarda İstinye Üniversitesi Rektörlüğü görevine Prof. Dr. Erkan İbiş'in ataması yapıldı. 

PROF. DR. ERKAN İBİŞ KİMDİR?

Üniversite resmi sayfasında Prof. Dr. Erkan İbiş'in özgeçmişi şu şekilde açıklandı:

"30 Mart 1958’de Trabzon’da doğan Prof. Dr. Erkan İbiş, ilk, orta ve lise öğrenimini Trabzon’da tamamladı. 1982 yılında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olan Prof. Dr. Erkan İbiş, akademik kariyerine 1985 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi, Nükleer Tıp Anabilim Dalında araştırma görevlisi olarak başladı. 1987 yılında SSCB’de yer alan International Atomic Energy Agency (IAEA) tarafından Moskova, St Petersburg ve Kiev de verilen “Radyasyondan Korunma” eğitimine katılan Prof. Dr. Erkan İbiş, 1990-1991 yılları arasında Wisconsin Üniversitesi, Milwaukee Eğitim Hastanesinde, Nükleer Tıp ve Tıbbi Fizik birimlerinde araştırmacı olarak çalıştı.

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Nükleer Tıp Ana Bilim Dalından 1991 yılında ‘Doçent’ ve 1997 yılında ‘Profesör’ unvanını alan İbiş, 1994-2005 yılları arasında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Cebeci Hastanesi Başhekim Yardımcılığı, ardından sırasıyla Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Cebeci Hastanesi Başhekimliği, Tıp Fakültesi Radyasyon Onkolojisi Ana Bilim Dalı Başkanlığı, Nükleer Tıp Ana Bilim Dalı Başkanlığı ve Ankara Üniversitesi Rektör Yardımcılığı görevlerini yaptı."

Finans7.com  | Ankara

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.