Flaş Kulis Bilgisi: 'Mahkumlara Genel ya da Kısmi Af Gündemde'

Kulis: Genel af gelecek mi?

Halk Tv canlı yayınında kritik bir af açıklaması geldi. Yapılan açıklamada genel affın kulislerde konuşulduğu , seçim öncesi böyle bir adım atılacağı açıklandı.

Gazeteci Barış Pehlivan, bu konuyu kulislerden çokça duyduğunu söyledi ve "Adalet ve Kalkınma Partisi'nin seçimi kazanmak için insanların önüne , genel affı belki de kısmi bir affı gündeme getireceğini düşünen birisiyim. Bununla ilgili yargı dünyasında birçok şeyin konuşulduğunu duyuyorum." dedi ve "Diyelim ki af gündeme geldi. Ama AK Parti ile MHP'nin oyu yetmeyecek. Böyle bir afta 20 yıllık AKP iktidarının olası suçları da yararlanmış olmayacak mı? Eğer böyle bir affı sizlerin de desteği ile Türkiye gündemine geitrirlerse kendi yargılanmalarını engellemiş olmayacaklar mı?"

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır bu soruya şu şekilde yanıt verdi: "Diyelim ki 2022 sonunda ya da Mart 2023'te af geldi. Partiler anlaştı diyelim. O tarihten geriye dönük olarak hakaret suçloarı da Özgecan'ın katiledi de Abdullah Öcalan da Mehmet Cengiz de affa uğrar. Bu her zaman için böyle olmuştur. O yüzden bu çok zor bir ihtimal. Bunu oturup uzun uzun konuşmak lazım."  dedi ve "Af çıkacağı konuşulsun mecliste, hakimler patır patır tahliye kararları verir. Cezaevlerinin hepsi boşaltılır. Hükümlüler değil tutuklular bile tahliye edilir. " ifadelerini kullandı.

İşte o açıklamaların tamamı:

Barış Pehlivan bu açıklamasında af konusunun yargıda ve siyaset kulislerinde konuşulduğunu, seçim için böyle bir durumun gündeme getirileceğinin konuşulduğunu söyledi. 

Ancak genel af mı yoksa kısmi bir af mı gelecek konusu henüz netleşmedi. Sizce genel mi yoksa kısmi af mı gelmeli? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

MAHKUMLARA AF AÇIKLAMASI GELDİĞİNDE BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.