Erdoğan Meslekleri Açıkladı: Kendi İşini Kuracak 2 ve 4 Yıllık Üniversite Mezunlarına Destek Verilecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu işleri yapacaklara destek ödemesi verilecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı son açıklamada bazı meslek gruplarını saydı ve bazı işleri yapacak vatandaşlara destek ödemesi yapılacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada yen igirişimcilerin önünü açmak için destek paketlerinin gelmeye devam ettiğini söyledi ve "Yeni girişimlerimizin önünü açmak, cesaretlerini artırmak için de pek çok farklı program uyguluyoruz. Türkiye Kalkınma Fonu’nu katma değerli yerli ve yenilikçi üretim yapan girişimcilerimiz için daha etkin şekilde kullanacağız. Hiç şüphesiz bu girişimler arasında enerji arz güvenliğimize katkıda bulunacak projeleri daha güçlü şekilde destekleyeceğiz. Teknoloji odaklı sanayi hamlesi programıyla da yükselen küresel teknolojileri ve ürünleri geliştiren projeleri özel olarak teşvik edeceğiz. Afetlere hazır, enerji verimliliği yüksek, kültürel değerlerimizi koruyan, yatay mimariyi esas alan kentsel dönüşüm çalışmaları da programımızın öncelikleri arasındadır." ifadelerini kullandı. 

Bu açıklamaya bakacak olursak destek ödemeleri birçok mesleğe yapılıyor. Ancak aşağıda yazan işleri yapacak vatandaşlara daha hızlı, kolay ve fazla destek ödemesi yapılmaktadır:

  • Enerji Arz Güvenliğine katkıda bulunacak projeler,
  • Teknoloji Odaklı Sanayi hamleleri
  • Afetlere hazır, enerji verimliliği yüksek, kültürel değerlerimizi koruyan, yatay mimariyi esas alan kentsel dönüşüm çalışmaları,
  • Gelişmekte olan sektörler
  • Yeni istihdam kapısı açacak işler.

DESTEK VERİLECEK DİĞER İŞLER

Halkbank sayfasında yapılan açıklamada , destek verilecek diğer işlerle ilgili örnek olarak şu ifadeler verildi: "eczacılık fakültesini bitiren yeni mezun bir eczacının eczane, hukuk fakültesini bitiren yeni mezun bir avukatın hukuk bürosu, diş hekimliği fakültesini bitiren yeni mezun bir diş doktorunun muayenehane, anaokulu öğretmenliği mezununun anaokulu, mimarlık fakültesi mezununun mimarlık bürosu açmak istemesi gibi."

BAŞVURU

Başvurular Halkbank'a yapılıyor. Kendi işini kuracak gençlerin projelerini detaylı bir şekilde hazırlaması ve bankaya başvuru yapması gerekmektedir. Başvuru yapıldıktan sonra banka yetkilileri, projenizi değerlendirecek ve destek kararı buna göre verilecek.

Siz hangi meslekte destek almak istiyorsunuz? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Yeni desteklemelerden haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Finans7.com  | Ankara

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.