Çıraklık düzenlemesi geliyor: Peki 1999 ve 2008 arası sigortalı olanlar erken emekli olacak mı son dakika!

Staj yok, çıraklık süresi konusunda çalışma var. Peki 1999 2008 arasında sigortalı olanlar için erken emeklilik olacak mı? Son dakika açıklaması.

Bilindiği üzere geçen aylarda emeklilikte yaşa takılanlar yasası çıktı. Çıkan yasa, deprem nedeniyle biraz gecikse de yürürlüğe girdi ve EYT'lilerin emeklilik başvuruları alınmaya başladı8. Emeklilik başvurularının alınmasından sonra maaşlar bağlanmaya başlandı. EYT'lilere emeklilik gelmesi sonrası EYT'li olmayı çok az ssüre ile kaçıran vatandaşlar, sigortalılık süresinin değişmesini istedi. Peki 1999 ile 2008 arasında sigortalılık bağlangıcı olanlara erken emeklilik gelecek mi?

ÇIRAKLIK GÜNDEMDE

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin geçen gün yaptığı açıklamada staj ve çıraklık sorusuna yanıt verdi. Bakan, staj konusunun gündemde olmadığını söylerken çıraklık konusunun gündeme gelebileceğini, bu konuda çalışma yapılabileceğini söyledi.

BAKAN BİLGİN'DEN YENİ AÇIKLAMA GELDİ >>> AÇIKLAMA METNİ İÇİN TIKLAYIN

1999 2008 ARASI SİGORTA GİRİŞLİLERE ERKEN EMEKLİLİK VAR MI?

En merak edilen konu ise bu oldu. Bu konuda Bakan Vedat Bilgin'den açıklama geldi ve Bakan, sigortalılık süresinin geri alınması gibi bir durum söz konusu olmadığını, EYT'nin 9 Eylül 1999 öncesi sigortalı olanları kapsayacağı, bu tarihten sonra sigorta girişi olanların EYT kapsamında olmayacağını söyledi. Sizce olmalı mı? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

EYT'de değişiklik, sigorta değişikliği açıklaması geldiğinde bildirimle haberdar olmak istiyorsanız uygulamamızı aşağıdaki linklerden indirin:

Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Finans7.com | Ankara

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.