Aile Destek Programı Başvuru Sonuçları Açıklanacağı Tarih

Son dakika : Aile destek programı başvuru sonuçlarının açıklanacağı tarih belli oldu.

Cumhurbaşkanlığı kabine toplantısı bugün yapıldı. Saat 15.00'da başlayan toplantı 19.00'da sona erdi. 4 saat süren toplantıdan sonra kameralar karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, millete sesleniş konuşması yaptı. Erdoğan konuşmasında sosyal desteklere değindi. 

AİLE DESTEK PAKETİ AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız düzenli ve süreli yardım programlarından faydalanan tüm aileleri ziyaret ederek insanlarımızı dinleyecek, ihtiyaç tespiti yapacaktır. 15 milyar liralık ilave bütçeye sahip, 12 ay süreyle devam edecek olan aile destek programının ilk ödemesini Temmuz ayında yapıyoruz. Tip 1 diabet hastası evlatlarımızla ilgili müjdemiz var. Bu teşhisle insülün tedavisi gören çocuklarımızdan 11 bin 500 kişiye sürekli glikoz cihazı veya ikame cihaz temin edeceğiz. Yaşlı ve engelli bakım projelerini milli programa dönüştüreceğiz. Yaşlı ve engelli vatandaşlarımızın ev temizliğinden kişisel bakımlarına kadar tüm zaruri ihtiyaçlarını karşılayacağız."

İLK ÖDEME BAYRAMDAN ÖNCE

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada, "Aile Destek Programı ödemesi ilki Temmuz ayında yapılacak." dedi. Erdoğan daha önce yaptığı açıklamada ilk ödemenin bayramdan önce yapılacağını söylemişti. Buna göre başvuru yapanların sonuçlarının 4-7 Temmuz'da açıklanması ve paraların başvuru sırasında verilen hesaba yatırılması bekleniyor.  Ödemeler her ay vatandaşların hesaplarına yatacak. 12 ay boyunca ödemeler devam edecek.

Sonuçlar açıklandığında sonuç sorgulama ekranından bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

AİLE DESTEK PAKETİ BAŞVURU SAYFASI

Aile destek paketi başvuru detayları, adım adım başvuru anlatımı için TIKLAYIN

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.