750 TL Bayram Harçlığı Müjdesi: Aile Destek Paketi Başvuru Şartları Açıklandı

Aile Destek Paketi Başvuru Şartları Belli Oldu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu bir son dakika açıklamasında bulundu v Aile Destek Paketi başvuru şartlarını açıkladı. 

CUMHURBAŞKANI DUYURMUŞTU

Cumhurbaşkanı Erdoğan geçen gün kabine sonrasında yaptığı açıklamada Aile Destek Paketinin detaylarını aktardı. Erdoğan açıklamasında ihtiyaç sahiplerina para yardımı yapılacağını söyledi. 

ŞARTLARI AÇIKLANDI

Jülide Sarıeroğlu yaptığı son dakika açıklamasında Aile Destek Paketi başvuru şartlarını kamuoyuna açıkladı. Söz konusu ödemelerin 1 sene boyunca vatandaşlara verileceğini söyleyen Sarıeroğlu, "Bir sene boyunca düzenli olarak vatandaşlarımıza her ay verilecek bir yardım paketi açıklandı. Aile Desteği Programı dedik. Kamu işçileri ve memurlar faydalanamıyor. Haziran ayının üçüncü haftasından itibaren sosyal yardım kuruluşları ve e-devlet üzerinden başvuru alınacak. Gelir testi tekrardan yapılmayacak. Sosyal yardımlardan faydalananlar yararlanıyor. 300 TL ile 750 TL arasında rakam." dedi.

Sarıeroğlu açıklamasını, "Biz 2022 bütçemizde 104 milyar liralık pay ayırdık sosyal yardımlarla alakalı. Son açıklanan paket halen yardım alanlara ek destek. 300 TL ila 750 TL arasında. Yeni de sosyal yardım almayıp ihtiyaç duyan, nakdi yardıma ihtiyaç duyan herkes başvurabilir. Yeni başvurularda ise gelir testi ile alacağı rakam belirlenmiş olacak." şeklinde sonlandırdı.

NASIL OLACAK?

Bu açıklamaya bakacak olursak işçi ve memurlara verilmeyecek. Dar gelirli olanlar bu yardımı alabilecek. Başvurular önümüzdeki hafta başlayacak. Başvuru yapanlara gelir testi uygulanacak ve gelir testi sonucu ihtiyaç sahibi olarak belirlenenlere 300 lira ile 750 lira arasında para verilecek. 

Başvuru ekranı açıldığında takipçilerimize bildirimle haber vereceğiz. Bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Kaynak: Finans7.com

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.