'Altın Tahminimi Direk Söyleyeyim'
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

'Altın Tahminimi Direk Söyleyeyim'

Son dakika haberi: Altın fiyatlarında Fed öncesi beklenen tahmin yayınlandı. 1200 lira tahmini geldi ve tarih verildi.

Altın 12 Haz 2022 22:59 0
'Altın Tahminimi Direk Söyleyeyim'

Altın fiyatlarında son dakika tahmini.

Youtube kanalı üzerinden canlı yayın yapan Hatice Kolçak , Fed faiz kararının açıklanacağı haftada dikkat çeken altın fiyatları tahminini kamuoyuna duyurdu.

Kolçak yaptığı açıklamada yeni hafta öncesi gram ve ons altın fiyatlarını değerlendirdi ve faiz ile dolar kurunun , Amerika'daki TÜFE'nin ÜFE'nin etkisni değerlendirdi. İşte Kolçak'ın altın fiyatları hakkında yaptığı açıklama:

"Cuma günü TÜFE geldi her şey aşağı gitti altın yukarı çıktı 1870 dolara geldi. Şimdi Salı günü Amerika'da ÜFE geliyor. Bu da çok önemli. En az TÜFE kadar önemli. Salı günü saat 3.30'da açıklanacak. ÜFE beklentisi bu ay yüzde 10.9 bekleniyor. Üretici fiyat endeksi çok önemli. Bence daha fazla gelecek. ÜFE'nin yüksek gelmesi, üretici maliyetinin yükseldiğini ve önümüzdeki günlerde enflasyonun düşmeyeceğini, bu da enflasyonun düşüp düşmeyeceğini gösterecek.

Salı ÜFE açıklanınca Çarşamba'ya kadar ons altında salıya kadar 1850 ile 1880 dolar arasını göreceğiz. Daha yüksek de görmemiz muhtemel. Çarşamba günü toplantıdan 75 baz puanlık bir faiz artışı çıakrsa ons altında bir miktar düşüş beklenir. Ancak bu düşüş sınırlı olur ve ons yine toparlanır. En kötü zamanında bile 1800 doların altında kalıcı olmadı. Ons tarafında çok düşüş beklemiyorum. Kısa vadede yatay, orda ve uzun vadede yüksek bekliyorum.

Gram altında ise , dolarda yön yukarı. Merkez Bankası'nda da dolar kalmadı. Bu nedenle dolarda risk yukarıda , yaz yalarında yukarı yönlerin görülme riski yükseliyor. Dolara bağlı olarak gram altın bin liralara geldi.

Daha önce yıl sonunda 1200 lira tahminim vardı. Ancak son durumlara bakıldığında yaz aylarında göreceğiz gibi duruyor. Burada dolar kurunun destek olduğunu söyleyebilirim. GFram altında geri gelişler kalıcı olmayacak. Gram altın 1000 liranın altında kalmayacak."

Uyarı: Haberde yer alan bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değildir.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç