Altın Fiyatları Son Tahminleri Geldi: İşte Kuyumcuların Gram Altın Yorumları
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Altın Fiyatları Son Tahminleri Geldi: İşte Kuyumcuların Gram Altın Yorumları

Altın fiyatları düşecek mi çıkacak mı tahminleri yayınlandı. İşte altın fiyatlarında son dakika açıklamaları ve uzmanların tahminleri.

Altın 8 Haz 2022 13:25 0
Altın Fiyatları Son Tahminleri Geldi: İşte Kuyumcuların Gram Altın Yorumları

Altın yükselir mi düşer mi? Diyenler işte son dakika tahminleri , yorumları.

Altın fiyatları ile ilgili son dakika açıklamaları gelmeye devam ediyor. Gram altın rekor üstüne rekor kırarken altın uzmanlarından altın fiyatları hakkında yeni tahminler de gelmeye devam ediyor. 

Kuyumcular yaptıkları son dakika açıklamasında, geçen seneye göre bakıldığında altın fiyatlarında bu yıl gerileme olduğunu, uluslararası piyasalardaki daralma ve doların yükselmesi ile birlikte TL bazında yükselişin sürdüğü bildirildi. Geçen sene 1050 liradan dönüşün olduğunu söyleyen kuyumcular, 780'lere kadar gerilediğini, ancak daha sonra yeniden yükselişin başladığını söyledi. 

Umarım daha fazla gitmez diyen kuyumcular, bu yıl 1250 ile 1450 liraların görülebileceğini söyledi. Yatırımcılarını sevindirdiğini söyleyen kuyumcular, yaz aylarında fiyatların olumlu seyredeceğini söyledi. 

Bir diğer kuyumcu ise bundan sonraki süreçte altının gramının 1300 ile 1400 liraya kadar çıkmasını beklediklerini , düğün sezonunun gelmesi ile birlikte canlılık beklediklerini, , ancak canlılığın henüz başlamadığını söyledi. Geçen sene yaşanan yükselişin üstünün görüleceğini bildiren kuyumcular, yeni seviyelerin 1400 lira olacağını söyledi.

Kuyumculardan Hasan Tonyalı da "Yatırım yapmak için şu an altın almanın tam zamanı"  dedi.

 Makro Ekonomi Uzmanı Prof. Dr. Volkan Öngel  “Psikolojik sınır olan 1000 TL/gram seviyesinin aşılması ile birlikte yeni rekorların gelmesi de çok uzak değil gibi”

GÖZLER ABD VERİLERİNDE

Cuma günü Amerika'da enflasyon rakamları açıklanacak. 15-16 Haziran tarihlerinde ise ABD Merkez Bankası faiz toplantısı yapacak. 

İSLAM MEMİŞ'TEN AÇIKLAMA

Gram altın 980 TL üzerinde tutunursa yeni hedefin 1.050 lira olacağınI söyleyen İslam Memiş, "Birincisi ısrarla TL üzerinden işlem yapmak isteyenler ikincisi ise parite ile işlem yapanlar. Şu anda elinde TL bulunduranlar TL üzerindeki rakamsal değerler yükseldikçe arkasından koşa koşa gidiyor. Şu an riskli bir fiyatlama içerisindeyiz. Hükümet tarafından açıklanacak paket dolar/TL kurunu 16 seviyesinin altına çekebilir. Her an ters rüzgarlar esebilir. Benim bugün yaşadığımız koşullarda dolar/TL kurunun en iyi ihtimalle 15,88 seviyesinin altına inmesini bekliyorum. Döviz kurları şu anda maliyet yapmak için riskli. Bu gram altın ve gram gümüş tarafında geçerli. TL bazında performansların riskli olduğunu düşünüyorum." ifadelerini kullandı. 

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç