Alay Hamzaçebi, Memurların Banka Promosyonları İçin Harekete Geçti
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Alay Hamzaçebi, Memurların Banka Promosyonları İçin Harekete Geçti

Büro-İş Sendikası Genel Başkanı Hamzaçebi memurların banka promosyonlarının arttırılması için harekete geçti.

Çalışma Hayatı 4 Ağu 2022 09:18 0
Alay Hamzaçebi, Memurların Banka Promosyonları İçin Harekete Geçti

Büro-İş Genel Başkanı Alay Hamzaçebi'dne bankalara promosyon çağrısı.

Kamu kurumları , personellerin maaşlarının ödeneceği banka için ihalelere çıkmaya devam ediyor. 2 yıl ile 5 yıl arasında imzalanan sözleşmelerle personellere banka promosyonları ödemesi yapılıyor ve bu personeller , anlaşmanın yapıldığı bankadan maaşlarını alıyor. 

Geçen sene ve bu senenin başında promosyon miktarları 4 ile 6 bin lira arasında imzalanıyordu. Ancak yüksek gelen enflasyon , bu promosyonları ciddi manada eritti. Geçen sene yapılan promosyonlar çok düşük kalırken bu sene birçok kurumdan rekor promosyon anlaşması haberleri geldi. 

30 bin liralara kadar çıkan promosyon anlaşmalarında son dönemlerde şikayetler arttı. Daha önce imzalanan sözleşmelerle çok düşük miktarlarda promosyon alan çalışanlar , 2024-2025 yılına kadar bu promosyonları alacak. Bu da ciddi mağduriyetlere neden olacak. Büro-İş Sendikası Genel Başkanı Hamzaçebi yaptığı son dakika açıklamasında, bu konuda kendilerine birçok şikayet geldiğini söyledi ve harekete geçti. 

Hamzaçebi, bakanlık ve kurumlara bir yazı göndererek söz konusu promosyon miktarlarının güncellenmesi gerektiğini söyledi. Hamzaçebi konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Promosyonların faiz, döviz kuru ve enflasyon gibi güncel ekonomik verilerin göz önünde bulundurularak en yüksek tutar üzerinden revize edilmesi ve revize görüşmeleri sırasında da sendikadan temsilci davet edilmesi gerektiğini” dedi. 

Bazı kurumların 30 bin liraya imza attığı, bazılarının ise çok düşük rakamlara imza attığını söyleyerek sözlerini sürdüren Hamzaçebi, “Yeni yapılacak promosyon anlaşmalarında da ekonomik şartların dikkate alınmadan düşük olarak belirlendiği, siyasi sebeplerle ihale sürecine müdahale edilerek bazı özel bankaların saf dışı bırakılmaya çalışıldığı sendikamızca tespit edildi. Bankayı değil çalışanı düşünün” ifadelerini kullandı.

EĞİTİM-İŞ'TEN 25 BİN LİRALIK PROMOSYON

Eğitim-İş, Edirne Keşan'da üç yıllığına imzalanan anlaşmada 25 bin 250 liralık promosyona imza attı.  Konu ile ilgili sendikadan yapılan açıklamada, “Etkili sendikacılığımızı Türkiye’de yetkili hale getirdiğimizde eğitim emekçilerinin haklarının nasıl alınacağını herkes görecek” denildi.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç