Akaryakıtta Zamma Zam: Benzine Gelecek Zam Miktarı Arttı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Akaryakıtta Zamma Zam: Benzine Gelecek Zam Miktarı Arttı

Son dakika haberi: Akaryakıt fiyatlarına dün zam geleceği açıklanmıştı. Gelen yeni bilgide zam miktarının arttırıldığı öğrenildi.

Taşıt 29 Nisan 2022 09:42 0
Akaryakıtta Zamma Zam: Benzine Gelecek Zam Miktarı Arttı

Son dakika : Benzin zammına zam geldi: Zam oranı arttı.

Dün sektör yetkililerinden bir haber gelmiş ve benzin fiyatlarına Cumartesi gününden sonra 85 kuruşluk bir zam yapılacağı açıklanmıştı. Yapılan son dakika açıklamasında benzine yapılacak zam oranının arttırıldığı ve yüksek seviyede bir zam uygulanacağına yer verildi. 

Rusya ile Ukrayna arasında başlayan ve 2 aydan fazladır Rusların saldırıları ile devam eden savaş , tüm dünya ekonomilerini vurdu. En büyük kriz ise enerji sektöründe yaşandı. Doğalgaz, akaryakıt ve kömür başta olmak üzere çok sayıda ürüne fahiş zamlar geldi. Bu durum tüm dünyada enflasyonu ciddi anlamda tetikledi. 

 

BRENT PETROL YENİDEN YÜKSELDİ

Geçtiğimiz gün 100 dolara kadar gerileyen brent petrol varil fiyatı, Rusya'dan ve İngiltere'den art arda gelen nükleer silah tehditlerinden sonra yükselişe geçti. Putin batı ülkelerine nükleer silahlarla tehditte bulunurken cevap İngiltere'den geldi. İngiltere, böyle bir girişimde karşılık olacağını, NATO üyesi olduklarını ve NATO'nun Rusya'dan güçlü oılduğunu söyledi.

Bu açıklamalar sonrası 100 dolara kadar gerileyen brent petrol yeniden yükselişe geçti ve 108.60 dolar seviyesine kadar geledi.

 

DÜN 85 KURUŞ ZAM YAPILACAĞI AÇIKLANMIŞTI

Dün sektör yetkilileri, benzin fiyatına Cumartesi'den itibaren 85 kuruşluk zam geleceğini açıklamıştı. Ancak bu rakam bugün değişti.

 

ZAMMA ZAM GELDİ

Sektör yetkililerinden gelen son dakika bilgilerine göre benzin fiyatına yapılması planlanan 85 kuruşluk zammın yukarı yönlü revize edildiği ve yeni zammın 1 lira 33 kuruş olarak belirlendiği öğrenildi. 

 

ZAM NE ZAMAN GEÇERLİ OLACAK?

Benzin fiyatına gelecek bu zam 30 Nisan 2022 Cumartesi gününden itibaren geçerli olacak. Motorin fiyatında ise henüz bir değişiklik yok.

 

İSTANBUL'DA YENİ FİYATLAR NE OLACAK?

Zamla birlikte İstanbul'da 19 liradan satılan benzinin litre fiyatı 20 lira 33 kuruş seviyesine çıkacak. Motorin fiyatında ise değişiklik olmayacak. 22 lira 1 kuruş.

 

ANKARA'DA NE KADAR OLACAK?

Ankara'da ise 19.11 TL'den satılan benzinin fiyatı, yeni zamla birlikte 20 lira 44 kuruş olacak. Motorin litre fiyatı ise 22 lira 10 kuruş seviyesinden satılacak. 

 

İZMİR'DE FİYATLAR NASIL OLACAK?

İzmir'de ise Ankara gibi 19.11 liradan satılan benzin, zamla birlikte 20 lira 44 kuruş seviyesine çıkacak. Motorin fiyatı ise 22 lira 10 kuruş.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç