Akaryakıta Bir Zam Bir İndirim: İşte Benzin, Motorin, LPG Güncel Fiyatları
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Akaryakıta Bir Zam Bir İndirim: İşte Benzin, Motorin, LPG Güncel Fiyatları

Son dakika haberi: İndirim zam zammın iptali derken son günlerde akaryakıt fiyatları oldukça hareketlendi. İşte son durum.

Emtia 17 Ağu 2022 10:10 4
Akaryakıta Bir Zam Bir İndirim: İşte Benzin, Motorin, LPG Güncel Fiyatları

Son dakika: Motorine zam benzine indirim geleceği açıklandı. 

Son günlerde brent petrol fiyatında yaşanan ani değişimler nedeniyle akaryakıt fiyatlarında değişimler hemen hemen her hafta geliyor. Dün yapılan açıklamada motorine 86 kuruş zam geleceği belirtilmiş, ancak brent petrol düşünce zam geri çekildi. Zammın ardından bugün bir son dakika açıklaması daha geldi ve benzine indirim , motorine ise zam geleceği bildirildi.

MOTORİNE ZAM

Mazot litre fiyatına 76 kuruşluk zam geleceği açıklandı. 

BENZİNE İNDİRİM

Motorine zam beklentisi var. Benzine ise indirim yapılacağı açıklandı. Benzin litre fiyatına 83 kuruşluk indirim gelecek. 

İNDİRİM NE ZAMAN GELECEK?

İndirimlerin bugün gece yarısından sonra pompa fiyatlarına yansıyacağı öğrenildi.

İstanbul'da motorin litre fiyatı 23,18 liradan satışa sunulurken benzinin litre fiyatı ise 21 lira 16 kuruş seviyesinde. LPG'nin ortalama fiyatı 11 lira 20 kuruş.

Ankara'da motorin litre fiyatı şimdi 23 lira 32 kuruş seviyesinde. Benzinin litre fiyatı 21 lira 28 kuruş seviyesinde. LPg ise 11 lira 27 kuruş.

İzmir'de motorin litre fiyatı 23 lira 34 kuruş, benzin litre fiyatı ise 21 lira 27 kuruş seviyesinde. LPG ise 11 lira 4 kuruş seviyesinde.

NEBATİ'DEN AÇIKLAMA

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati yaptığı açıklamada, “Son iki ayda dünyada petrol fiyatları yükselirken ana haberlerin manşetleriydi. Benzine, motorine zam sabah akşam manşetti. Dünyadaki fiyatlar arttı. OECD içinde akaryakıttan en az vergi alan ülkeyiz. Biz yüzde 24’lerde vergi alıyoruz. Pompa çıkış fiyatlarında hemen her akşam haber alıyoruz. Motorin 22 liraya indi manşetlerde yok. Benzin 22 liraya düştü altyazı geçiyor. Sorunlara büyüteçle bakmak, karamsarlık yapmak. Hakkı teslim edin, bu kadar. Petrol umut ediyorum daha da aşağı iner.” dedi.

Yorumlar (4)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Neyin kafası bu anlamak imkansız. Neden 20 yılda 1,62 liradan 22 liralara çıktı diye konuşmayıp hala pişkinlikle 22 ye düştü haber yapılmıyor diyorsunuz. Utanmazlık resmen.
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Bir litre mazottan 5 buçuk TL vergi mi adil yoksa aldığınız 50 binlerin 5 kuruş vergisiz elinize geçmesi mi adil insanları aldatmayın dürüstlük zor değil
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Bakan bey siz niye söylemiyorsunuz indirim geleceği zaman 15 günde zor geldiğini bekle bekle bizle alay edercesine büyük indirim yapılıyor neden buna engel olmuyorsunuz
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Bu ülkeye yazık oluyor