AK Parti'den Asgari Ücrete Ek Zam Açıklaması: En Azından...
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

AK Parti'den Asgari Ücrete Ek Zam Açıklaması: En Azından...

AK Partili Özlem Zengin asgari ücrete Temmuz'da ek zam konusuna değindi ve dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Siyaset 12 Mayıs 2022 09:00 0
AK Parti'den Asgari Ücrete Ek Zam Açıklaması: En Azından...

Asgari ücrete Temmuz'da ek zam için çalışmalar yapılıyor.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Özlem Zengin yaptığı son dakika açıklamasında asgari ücrete ek zam konusuna değindi.  TVNET ekranlarında yayınlanan Sert Sorular adlıp programa katılan Zengin, burada soruları yanıtlarken asgari ücretee k zam meselesine değindi. 

Programda siyaset ve ülke gündemeine ilişkin merak edilen soruları yanıtlayan Zengin ,asgari ücret meselesi hakkında gelen soruya cevap verdi. Son dönemlerde artan hayat pahalılığı nedeniyle ek zammın artık bir zaruret haline geldiği asgari ücrette Zengin , "Bakanlarımızın bu konu hakkında çalışmalar yaptığını biliyorum. Çalışıyor arkadaşlarımız." dedi. 

"EN AZINDAN..."

Özlem Zengin, asgari ücrete ek zam açıklamasının devamında, "En azından bunun ne getireceği, nasıl bir maliyeti olacağı yönündeki çalışmaları bakanlıklarımız yapıyor." dedi. Bu konuda somut bir şey söylemeyi doğru bulmadığını söyleyerek sözlerini sürdüren Zengin, bu konuda bakanların bir açıklama yapmasının daha doğru olacağını söyledi. 

CAHİT ÖZKAN DA AÇIKLAMIŞTI

Aynı programa daha önce katılan AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, konu ile ilgili, "Cumhurbaşkanımız zaten ifade etmişti. Bu yapılabilir. Şu andaki mevzuat gereği yılda bir kez yapılıyor ancak bunu değiştirmek mümkün. Zamanı geldiğinde bir yıl geçmesi beklenmeksizin zam yaparız. Vatandaşı enflasyona ezdirmeyeceğiz" ifadelerini kullanmıştı.

"BİLDİĞİM KADARIYLA..."

Zengin yaptığı açıklamada, "Cahit Bey daha somut bir şey söyledi. Ben böyle bir şey söyleyemeyeceğim. Sayın bakan henüz elimizde böyle bir çalışma yok demişti. Şu an bildiğim kadarıyla arkadaşlarımız her halükarda bunun değerlendirmesini yapıyorlar" ifadelerini kullandı.

EMEKLİ VE ÇALIŞANLARA TEMMUZ'DA ZAM

Geçen gün kabine sonrası açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan , özellikle dar gelirli vatandaşlarla ilgili çalışmalar olacağını söyledi. Erdoğan, "Dar gelirli vatandaşlarımızın alım gücündeki düşüşün farkındayız. Yılbaşında asgari ücretten işçi, memur, emekli maaşlarına kadar geniş alanda ciddi artışlar yaptık. Temmuz ayında enflasyon farkı artışları ve diğer düzenlemelerle alım gücünü daha da iyileştireceğiz." demişti.

Dar gelirli denince akla asgari ücretliler ve emekliler geliyor. Bu nedenle zam beklentisi oldukça arttı. 

Zam açılaması geldiğinde bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç