Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı KPSS'siz 1010 işçi ve personel alımı başvurusu başladı 2023
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı KPSS'siz 1010 işçi ve personel alımı başvurusu başladı 2023

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı ve farklı ilanlar ile toplamda 1010 işçi ve personel alımı yapılacağına yer verildi.

İşçi Alımı 19 Şubat 2023 11:53 3
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı KPSS'siz 1010 işçi ve personel alımı başvurusu başladı 2023

Aile Bakanlığı KPSS'siz 1010 personel ve işçi alımı yapacak.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, farklı ilanlar ile birçok şehre personel ve işçi alımı yapılacağına yer verildi. KPSS puan şartı aranmadan yapılacak personel alımında başvurular başladı. Biz de Finans7 olarak bu yazımızda personel alımının başvurusuna dair detaylara yer verdik.

İLK İLANLAR

İŞKUR kurum dışı kamu işçisi alımı ilanları kısmından yayınlanan son dakika açıklamasında bazı SYDV'ler bünyesine işçi alınacağına yer verildi. Temizlik personeli alımı için ilanlar şu şekilde:

Kars ilanı için TIKLAYIN
Arıcak ilanı için TIKLAYIN
Yenişehir ilanı için TIKLAYIN

TYP İLANLARI

TYP kapsamında Aile Bakanlığı bünyesine mezuniyet şartı olmadan personel ve işçi alımı yapılıyor. Toplamda 1007 işçi alımı için yayınlanan duyuruda başvuru şartları şu şekilde:

- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
- Kuruma kayıtlı olmak,
- 18 yaşını tamamlamış olmak,
- 31/5/2006 tarihli ve 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) ve (c) bentleri kapsamında SGK’ya bildirilmiyor olmak ve isteğe bağlı sigortalılık hariç aynı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi kapsamında sigortalı olmamak veya belirtilen kapsamda sigortalı sayılmamak,
- Emekli ve malul aylığı almıyor olmak,
- Öğrenci olmamak (açıköğretim öğrencileri hariç).
- Başvuru başlangıç tarihi aynı olan TYP’lere Adres Kayıt Sistemine (AKS) göre aynı adreste ikamet eden kişilerden yalnızca biri katılabilmektedir.
- AKS’ye göre aynı adreste oturanların, gelir getirici bir işte çalışma sonucu elde ettikleri toplam kazançlarının asgari ücret tespit komisyonu tarafından belirlenen bir aylık asgari ücretin net tutarının bir buçuk (1,5) katını aşması halinde söz konusu adreste oturan kişiler TYP’den yararlanamamaktadır.

ALIM YAPAN YERLER

Personel alımı yapan yerler ise şu şekilde:

BAŞVURU

TYP personel alımına nasıl başvuru yapabileceğinizi aşağıdaki videoda açıkladık:

DİĞER İLLERE ALIM GELECEK Mİ*

Yukarıdaki ilanların yanı sıra diğer illere de personel alımı gelecek. Söz konusu alımlar İŞKUR internet adresi üzerinden kademeli şekilde yayınlanmaktadır. İlanlar yayınlanınca haberdar olmak için TIKLA İNDİR

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (3)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 14 Ay Önce
Neden deprem bölgesi yok buradakiler insan degilmi çogu insan magdur
Ziyaretçi 14 Ay Önce
Yani iki kişi için insanların saf yerine koyup bu siteyi hazırlayan dangalak sen bide bu içeriği çok düşünmüş olmalısın...
Ziyaretçi 14 Ay Önce
Uygulama alnı afet n e demek