Adliyelere Katip Alımı: Bakan Bozdağ Zabıt Katibi Alımı Mesajı Verdi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Adliyelere Katip Alımı: Bakan Bozdağ Zabıt Katibi Alımı Mesajı Verdi

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ yaptığı son dakika açıklamasında adliyelere katip alımına değindi ve önemli mesajlar verdi.

Siyaset 14 Haz 2022 09:02 1
Adliyelere Katip Alımı: Bakan Bozdağ Zabıt Katibi Alımı Mesajı Verdi

Adalet Bakanı açıkladı: Katip sayısı artacak.

AK Parti Uşak İl Danışma Meclisi Toplantısına katılan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ dikkat çeken bir açıklamada bulundu. Bakan Bozdağ yaptığı açıklamada şimdiye kadar yapılan katip alımlarına değindi ve salım sayılarının artacağı mesajını verdi. 

Son dönemlerde adliye sayılarının arttırıldığını söyleyen Bakan Bozdağ, katip sayısının 38 binin üzerine çıkarıldığını söyledi. Bakan teknolojik altyapıya da değindi ve "Avukatlar adliyelere işi düşen herkes bilirdi ki, oraya gittiği zaman daktilonun yazdığı kağıdı avukat verirdi. Karbonu, avukat verirdi. Bilgisayar varsa toneri avukatlar verirdi. Zabıt katibi yeteri kadar olmadığı için nöbetleşe zabıt katipleri kullanılırdı. Bilgisayar herkeste yoktu. Şu anda her bir hakim ve savcıya göreve başladığı an bir laptop veriyoruz. 5 senede bir her bir hakim ve savcımızın elindeki bilgisayarları yeniliyoruz." dedi.

"AK Parti iktidara geldiğinde Türkiye’de müstakil binası olan adliye sayısı 78 idi. Şu anda 363 müstakil adliyemiz var. Artış yüzde 365." diyen Bakan Bozdağ, "AK Parti iktidara geldiğinde adliyelerin kapalı alanı 569 bin metrekareydi. Şu anda yaklaşık 6 milyon metrekare oldu. Artış yüzde 889." ifadelerini kullandı.

HAKİM SAVCI SAYISI

Adliyelerde hakim savcı sayısının 22 binin üzerine çıkarıldığını söyleyen Bakan Bozdağ, "Adliyelerde hakim-savcı sayımız 9 bin 349 idi. Şimdi 22 bin 676’ya çıkardık. Artık yüzde 143. İhraç edilenler dışarı bırakıldığında bu rakam." ifadelerini kullandı.

ZABIT KATİBİ SAYISI

Öte yandan zabıt katibi sayımıza baktığımızda 2002’de 13 binin üzerindeyken şu anda 38 bin civarında civarında zabıt katibi oldu. Biz  ihtiyaçları karşılamak için ciddi adımlar attık.

YENİ KATİP ALIMI

Yeni mahkemelerin kurulduğunu , adalet saraylarının yapıldığını söyleyen Bakan Bozdağ, yeni dönemde katip alımlarının artacağı mesajını verdi. En az lise mezunu adaylar arasından KPSS 70 puan ile yapılması planlanan katip alımları için süreç , bu seneki katip alımları sona erdiğinde başlayacak. İlanlar geldiğinde sayfamızda paylaşacağız. Uygulamamızı indirin ve takipte kalın:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Kaynak: Finans7.com

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Lisans kpss 60 olması lazım lütfen 60a çekin puanı