Adalet Bakanlığı Personel Alımı Müjdesi Geldi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Adalet Bakanlığı Personel Alımı Müjdesi Geldi

Adalet Bakanlığı bünyesine en az lise mezunu adaylar arasından personel alımı için müjdeli haber geldi.

Kamu 3 Haz 2022 17:44 4
Adalet Bakanlığı Personel Alımı Müjdesi Geldi

Adalet Bakanlığı yeni dönem zabıt katibi alımında müjde geldi.

Adalet Bakanlığı bünyesine en az lise mezunu adaylar arasından personel alımı müjdesi geldi. Sevindiren haber TBMM'den geldi. Gelen bilgilere göre HSK kanununda düzenleme yapılmasını öngören kanun teklifi komisyona geldi. 

Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu'na gelen Hakimler ve Savcılar Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifinde Türkiye'ye hakim ve savcı yardımcılığı pozisyonunun geleceğine yer verildi. Bundna sonra hakimlik sınavına giren ve kazanan bir kişi daha sonra bir hakimin yanında hakim yardımcısı, savcının yanına savcı yardımcısı olarak göreve başlayacak.

Bakan Bekir Bozdağ hakim ve savcı yardımcılığı konusunda yaptığı açıklamada, "Sayın Cumhurbaşkanımız, Danıştay'ın 154. kuruluş yıldönümünde yaptığı hakim ve savcı yardımcılığı müessesesinin sistemimize kazandırılacağını ifade etti. Hakim ve savcıların mesleğe kabulden önce ciddi bir hazırlık eğitimi var. Yaptığımız incelemeler, hakimlerimiz ve savcılarımızla yaptığımız görüşmeler bu eğitim sisteminin baştan aşağı değiştirilmesi yeni bir düzenleme ihtiyacını ortaya koydu." ifadelerini kullandı ve sınav sonrası süreci şu şekilde aktardı:

"Yeni dönemde sınav kazanan hakim ve savcı yardımcıları adalet akademisinde aldıkları temel eğitimden sonra hakim yardımcısı ve savcı yardımcısı olarak atamaları yapacaktır. 3 yıl süreli eğitimden geçecektir. Doğrudan hakimin ve savcının yardımcısı olarak görev yapacaklardır. Eğitici hakim veya savcı dediğimiz kişiler yetkin hakim ve savcılarımızdan oluşacak ve bunlar bir tane kendilerine hakim ve savcı yardımcısı atanarak süreci yönetecek. İhtiyaç olması halinde iki tane verilebilecek."

Bakan Bozdağ yaptığı açıklamasında, "Bizim hedefimiz her hakimin yanına bir hakim yardımcısı her savcının yanına savcı yardımcısı vererek usta çırak ilişkisi içerisinde hakim yardımcılarımızın meslek öncesi aynı şekilde savcı yardımcılarımızın meslek öncesi iyi bir eğitim alarak mesleğe hazır hale getirilmelerini sağlamaktır." dedi.

HAKİM SAVCI ALIMI

Yeni dönemde hakim savcı alımı artacak. Alınacak hakim ve savcılar, mevcut görev yapan hakimler ile savcıların yanında yardımcı olarak göreve başlayacak. 

ZABIT KATİBİ ALIMI MÜJDESİ GELDİ

Adalet Bakanlığı bünyesine hakim ve savcı yardımcılığı statüsünün getirilmesinden sonra zabıt katibi alımının artacağı öğrenildi. Bu sene binlerce alım olurken gelecek sene 4 binden fazla yeni alım yapılması bekleniyor. En az lise mezunu adaylar arasından KPSS 70 puan şartı ile yapılacak katip alımında başvurular başladığında finans7.com olarak takipçilerimizle paylaşacağız. İlan geldiğinde bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

SİZCE KPSS KAÇ OLMALI?

Son katip alımında KPSS 70 taban puan ile alım olmuıştu. Birçok aday, KPSS'nin 60'a çıkmasını istiyor. On parmak klavye aşamasına çağrılan aday sayısı son dönemde eksik kaldı. Sizce kaç olmalı? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Yorumlar (4)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
70 puan iyi kalsın
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
70 iyi
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
60 veya 65 olmalı
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
65 olmalı