Açık Cezaevi İzinlerinin 6 Ay Daha Uzatılması Talebi Mecliste
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Açık Cezaevi İzinlerinin 6 Ay Daha Uzatılması Talebi Mecliste

Açık cezaevi izinlerinin uzatılması talebi TBMM'de. İki milletvekili Genel Kurul'da yaptıkları açıklamada izinlerin uzatılmasını istedi.

Siyaset 11 Mayıs 2022 10:03 0
Açık Cezaevi İzinlerinin 6 Ay Daha Uzatılması Talebi Mecliste

Açık cezaevi izinlerinin uzatılması talebi TBMM'de .

Geçen hafta Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü tarafından bir açıklama yapılmış ve 31 Mayıs 2022 tarihinde sona erecek açık cezaevi izinlerinin uzatılmayacağı, mahkumların cezaevine çağrılacağına yer verilmişti. Bu açıklama , açıkta bulunan ve pandemi izni nedeniyle evlerine gönderilen 90 bin mahkum ile mahkum yakınını üzerken TBMM Genel Kurulu bu gelişme sonrasında ilk defa toplandı. 

Dün gerçekleşen Genel Kurul toplantısında açık cezaevi izinleri gündeme geldi. İki vekil tarafından gündeme getirilen konuda açık cezaevi izinlerinin uzatılması, izne çıkan mahkumların geri çağrılmaması gerektiğine yer verildi. 

"6 AY DAHA UZATIN"

İlkj açıklama Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Özkan Yalım'dan geldi. Yalım yaptığı açıklamada, pandeminin hala bitmediğini, salgın riskinin devam ettiğini, bu nedenle izinlerin 6 ay daha uzatılması gerektiğini söyledi. Yalım açıklamasında, "Sayın Başkan, pandemi izninde bulunan mahkûmlarımızın bu haftadan itibaren tekrar cezaevlerine çağrıları yapıldı ancak hâlâ pandemi tam anlamıyla bitmedi, yeni varyasyon tiplerinden bahsediliyor. İnsan ve toplum sağlığı hiçbir şeyden önemli değildir. Bu sebepten dolayı pandemi izninde olan vatandaşlarımızın izin sürelerinin altı ay daha uzatılması toplum sağlığı açısından ciddi anlamda doğru bulanacaktır. Bu sebepten dolayı altı ay uzatılmasını talep ediyoruz." ifadelerini kullandı.

"İŞ BULDULAR, EVLENDİLER, SUÇA KARIŞMADILAR"

Bir diğer açıklama da HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'ndan geldi. Gergerlioğlu yaptığı açıklamada izne giden mahkumların bu süreçte suça karışmadığı, işe girdiği , aile kurduğunu , onları geri çağırmanın doğru olmayacağını, bu vatandaşların suçtan uzak durduğunu söyledi ve açık cezaevi izinlerinin yeniden uzatılması gerektiğini söyledi. Gergerlioğlu açıklamasında, "Açık cezaevi izinleri uzatılmalıdır. 31 Mayıs 2022’ye kadar uzatılacağı söylendi fakat iki yıldır hayata giren ve çoluk çocuk sahibi olan, evlenen, iş, ev bark kuran insanlar şu anda büyük bir stres yaşıyor. Bu insanların suçtan uzak olduğu, hayata uyum sağladığı apaçık bir gerçek olarak ortaya çıktı. Bu insanları hayata kazandırmak gerekiyor. 96 bin kişi var; 96 bin kişiyi cezaevlerine doldurmak bir marifet değil, buna bir formül bulunabilir. Cezaevleri zaten şu anda son derece kötü durumda. Açık cezaevi izinlerinin bir an evvel uzatılması gerekiyor veyahut da buna birtakım yeni formüller bulunması gerekiyor; bu insanları hayata başka türlü kazandırmak mümkün değil. Bir an evvel Adalet Bakanlığının bu yanlış karardan vazgeçmesi gerekiyor." dedi.

AÇIK CEZAEVİ İZİNLERİ UZATILACAK MI?

Adalet Bakanlığı CTE bir açıklama yapmış ve izinlerin uzatılmayacağını duyurmuştu. Hükümet kanadından ise izinlerin uzatılmasına dair henüz bir ışık gelmedi. Ancak mahkumlar, bu konuda bir çalışma yapılmasını istiyor. Açık cezaevi iiznlerinin uzatılıp uzatılmayacağı konusu önümüzdeki iki hafta içinde netleşecek. Süreçten haberdar olmak için mobil uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç