'ABD'de Enflasyon BERBAT Gelecek'
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

'ABD'de Enflasyon BERBAT Gelecek'

Amerika Birleşik Devletleri'nde bugün açıklanacak enflasyon rakamları hakkında kritik açıklamalar geldi. Açıklamalar, verinin rekor düzeyde geleceği yönünde.

Dünya 12 Nisan 2022 09:59 0
'ABD'de Enflasyon BERBAT Gelecek'

ABD enflasyon verileri bugün açıklanıyor.


Tüm dünyada gözler, Amerika Birleşik Devletleri'nde bugün açıklanacak enflasyon verilerinde. Tüm dünya piyasalarının beklediği veriler için geri sayımda sona saatlere girilirken konu ile ilgili bir açıklama geldi. Ünlü ekonomist Özgür Demirtaş yaptığı son dakika açıklamasında Amerika Birleşik Devletleri'nde bugün açıklanacak enflasyonun berbat geleceğini söyledi.


YENİ ZİRVE OLABİLİR

Bloomberg'in son dakika olarak aktardığı bilgide, bugün açıklanacak enflasyon verisinin rekor düzeyde gelebileceği aktarıldı. Bloomberg analistleri tarafından yapılan beklenti anketinde enflasyonun yüzde 8.2 seviyesinde gelmesinin beklendiğine yer verildi. Bu rakam ile enflasyonun son 40 yılın zirvesine çıkmasının beklendiği bildirildi.


FAİZ ARTIRIMI GELDİ

ABD Merkez Bankası Fed, yüksek gelen enflasyon verileri sonrası geçen ay faiz artırımına gitti. Bu ay da enflasyonun yüksek gelmesi bekleniyor. Bu nedenle Mayıs ayındaki toplantıda da 50 baz puanlık faiz artırımı bekleniyor.


Beyaz Saray Sözcüsü Psaki, bugün açıklanacak enflasyona karşı uyarıda bulunarak, "Mart enflasyonunun Putin'in fiyat artışlarına bağlı olarak olağanüstü yüksek gelmesini bekliyoruz. Enerji ve gıda fiyatlarında yaşanan küresel sıkıntılar ve anormal fiyat artışları nedeniyle çekirdek ve manşet enflasyon arasında büyük bir farklılık bekliyoruz. " ifadelerini kullandı.


ÖZGÜR DEMİRTAŞ: BERBAT DEDİ

Ünlü ekonomist Özgür Demirtaş yaptığı son dakika açıklamasında "Hazırlanın! ABD enflasyonu BERBAT gelecek." dedi.


Enflasyon rakamlarının bugün TSİ akşam saatlerinde açıklanması bekleniyor. Açıklama geldiğinde finans7.com olarak takipçilerimizle paylaşacağız.


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç