6 Hissede Yaptıkları Nedeniyle 3 İsim Hakkında Borsada Yasak Geldi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

6 Hissede Yaptıkları Nedeniyle 3 İsim Hakkında Borsada Yasak Geldi

Borsa İstanbul'da 3 isim hakkında yasak kararı geldi. 6 hissede yaptıkları nedeniyle 3 kişi hakkında kısıtlamalar geldi.

Borsa 9 Haz 2022 21:23 0
6 Hissede Yaptıkları Nedeniyle 3 İsim Hakkında Borsada Yasak Geldi

Son dakika : 3 yatırımcı hakkında tedbir kararı alındı.

Borsa İStanbul'dan 3 hissedeki 3 yatırımcı hakkında tedbir kararı geldi. Yapılan açıklamada Pinsu, Yayla ve Agyo adlı hisselerindeki ve Hubvc, Dogub ile Osman hisselerinde yapılan manipülasyon nedeniyle bazı isimler hakkında tedbir kararı alındığına yer verildi. 

İLK İSİM

PINSU, Yayla ve Agyo adlı hisselerde yaptığı emir ve işlemleri nedeniyle Vahid Ali Türkmen isimli kişi hakkında 1 aylık ceza geldi. Bu isim hakkında Pınar Su Sanayi ve Ticaret , Yayla Enerji Üretim Turizm ve İnşaat Ticaret ile Atakule Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı adlı hisselerindeki işlemleri nedeniyle Türkman hakkında 1 ay süre ile Açığa Satış ve Kredili İşlem Yasağı, Brüt Takas ve İnternetten Emir İletilmesinin Kısıtlanması tedbirlerinin uygulanacağına yer verildi. 

DİĞER İSİMLER

Bu isimlerin yanı sıra iki isim hakkında daha tedbir kararı geldi. Açıklamada Hubvc ile Dogub ve Osmen adlı hisselerinde yaptıkları nedeniyle Zübeyde Uslu ve Deniz Uslu isimli kişiler hakkında tedbir kararı alındığı öğrenildi.

Hub Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı HUBVC ve Doğusan Boru Sanayii ve Ticaret DOGUB ile Osmanlı Yatırım Menkul Değerler OSMEN) adlı hisselerde yaptıkları işlemler ve verdikleri emirler nedeniyle Zübeyde Uslu ile Deniz Uslu hakkında 3 ay süre ile Açığa Satış ve Kredili İşlem Yasağı , brüt takas ve internetten emir iletilmesinin kısıtlanması tedbirlerinin uygulanacağına yer verildi.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç