5500-6000 TL Maaşla Personel Alınıyor: İşte Başvuru
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

5500-6000 TL Maaşla Personel Alınıyor: İşte Başvuru

Turizm sektöründe personel alımı ilanları artmaya başladı. Birçok firma, personel bulamamaktan şikayetçi.

Finans Magazin 4 Mayıs 2022 21:49 1
5500-6000 TL Maaşla Personel Alınıyor: İşte Başvuru

Yaz aylarının gelmesi ile birlikte turizm bölgelerinde hareketlilik başladı. Pandeminin sona ermesi ve kısıtlamaların tamamen kaldırılmasında sonra turizm sezonu tamamen başladı ve Türkiye'nin turizm bölgelerinde mekanlar açılmaya başladı. Mekanlar açıldı ancak birçok işletme personel bulmakta zorluk geçtiğini söylemeye başladı. 

Kebapçılarda ve dönercilerde günlük 200 liraya çalışacak personel bulmakta sıkıntı çekildiği açıklanırken en çok personel sıkıntısının ara eleman konusunda olduğu belirtiliyor. Konu ile ilgili bir açıklama yapan Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği (TÜRES) Adana Şube Başkanı Biral Serttaş, birçok kişinin çalışmak için turizm bölgelerine geldiğini ancak personel eksikliğinin yaşandığını söyleyerek, "Yaz sezonuna gelince kalifiye elemanlarımız turizm sektöründe çalışmaya gidiyor. Bu da bizim işletmelerimizi zor durumda bırakıyor. Adanalı işletmeler olarak bu sorunu son birkaç yıldır yaşıyoruz. Bu sene ise bu sorun daha erkenden başladı. Pandemi nedeniyle insanlar uzun zamandır tatil yapamıyordu. Bu sene tatil erken başladı" ifadelerini kullandı.

Ara personel eksiğinin giderilmesinde her sene zorluk yaşadıklarını söyleyerek sözlerini sürdüren Serttaş, turizm sektöründe usta çırak ilişkisi dengesinin, personel dengesinin bir türlü kurulamadıdğını söyledi ve "Turizmdeki adamın kebapçının elemanıyla ne işi var. Her sektörün farklılıkları var. Kebapçının çırağı veya kalfası turizmde gidip başarılı olamaz. Ancak kendi yerinde daha başarılı olur ve kalifiye elemanlarımız yetişmiş olur. Denge bir türlü kurulamıyor"  ifadelerini kullandı.

Konu ile ilgili açıklama yapan sektör yetkilileri ise personellerin genellikle devamlı yerlerde çalışanların işi bırakıp gelmesi ile karşılandığını söyledi. Bundan yakınan işyeri sahipleri ise , 4-5 aylık yüksek maaşlı iş için yetiştirdikleri personellerişnin işi bıraktığını söyledi ve bu konuda şikayetçi oldu. Halbuki biraz daha fazla maaş verse elinde tutacağı kalifiye elemanını , az maaş verdiği için kaçıran bu esnafların maaş konusunda daha hakkaniyetli olmaları gerekiyor. 

Turizmde buna rağmen personel eksiği yaşandığı, ayda 5500 6000 TL maaşlar verilmesine , konaklama imkanı verilmesine rağmen hala personel bulmakta zorlanıldığına yer verildi. 

İŞKUR üzerinden yayımlanan turizm personeli alımı ilanları için aşağıda yazan internet adresine gitmeniz gerekmektedir.

https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx?mid=1400

Linki kopyalayıp yeni sekmede açarak turizm personeli alımı ilanlarına başvuru yapabilirsiniz.

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Kısa süreli alıyorsun elemanı 4 ay ,yıllık çalışan gibi maaş veriyorsun o yoğunlukta ? O maaş için niye gelsin millet o paranın iki katını vermelisin ki eleman kalsın dükkanını işini benimseyerek çalışsın amaaan her sene aynı muhabbetler iş veren isyan etsin neyse.