550 Bin Kişiye Askerlik Affı: İşte Bedelli Askerlik Başvuru Ücreti
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

550 Bin Kişiye Askerlik Affı: İşte Bedelli Askerlik Başvuru Ücreti

550 bin kişiyi kapsayan bedelli askerlik affı meclise geliyor. Konu ile ilgili son dakika açıklaması AK Parti'den geldi.

Haberler 20 Haz 2022 12:55 0
550 Bin Kişiye Askerlik Affı: İşte Bedelli Askerlik Başvuru Ücreti

Son dakika haberi: 550 bin kişiye askerlik affı geliyor.

Uzun süredir merakla beklenen bedelli askerlik affı geldi. Geçen haftalarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabine sonrasında açıklanan bedelli affı TBMM'ye geldi. 

Söz konusu düzenleme ile 550 bin bakaya ve asker kaçağına bedelli askerlikten faydalanabilmelerinin önü açılacak. Söz konusu düzenlemeye başvuru yapacak kişiler, bedelli askerlik ücretine ek olarak bir de bakaya kaldıkları, asker kaçağı oldukları gün sayısına göre daha fazla ücret ödemesi yaparak bedelli askerlik düzenlemesinden faydalanabilecek.

ÜCRET NE KADAR OLACAK?

Her sene memur maaş katsayısına göre artan bedelli askerlik ücreti, 2022 yılı için 56 bin lira olarak belirlendi. Aftan yararlanacak kişiler en az bu oranda para verecek.

MECLİSE GELİYOR

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal bir son dakika açıklamasında bulundu ve 550 bin yoklama kaçağı ile bakaya kalmış kişiye bedelli askerlik yolu açacak düzenlemenin önümüzdeki günlerde Meclis’e geleceğini belirtti.

BAŞVURULAR NE ZAMAN?

Söz konusu düzenlemenin önümüzdeki günlerde meclise geleceği açıklanmıştı. Açıklamaya göre en geç gelecek hafta düzenlemenin meclise geleceği, 20 maddelik düzenlemenin kısa sürede meclisten geçerek yasalaşması bekleniyor. 

Temmuz ayında , meclis tatile girmeden önce yasalaşacak düzenlemeden sonra bedelli askerlik başvuruları başlayacak. Başvuruların Ağustos ayında başlaması bekleniyor. Başvuru başladığında bildirimle haberdar olmak için mobil uygulamamız ıindirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Kaynak: Finans7.com

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç