31 Bin 176 Personel Alımı Resmi Gazete'de Yayımlandı: İşte İllere Göre Dağılım
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

31 Bin 176 Personel Alımı Resmi Gazete'de Yayımlandı: İşte İllere Göre Dağılım

Resmi Gazete'de önemli bir düzenleme yayınlandı. Yayınlanan açıklamada 31 bin 176 personel alımının firmalara göre dağılımına yer verildi.

Resmi Gazete Haberleri 13 Haz 2022 11:23 0
31 Bin 176 Personel Alımı Resmi Gazete'de Yayımlandı: İşte İllere Göre Dağılım

Yatırım teşvik belgeleri onaylandı: Bu işyerlerine 31 bin personel alımı yapılacak.

13 Haziran 2022 tarihli Resmi Gazete sayısında önemli bir karar yayımlandı. Yayımlanan kararda Nisan 2022 'de teşvik belgeis almaya hak kazanan firmaların listesine yer verildi.

Söz konusu karara baktığımızda Nisan ayında alınan başvuruların incelendiği ve toplamda 1144 adet yatırım teşvik belgesinin verildiği açıklandı. Belge alan projelerin yatırım tutarının 32 milyar 552 milyon 89 bin 76 lira seviyesinde olduğu hesaplanırken söz konusu teşviklerle birlikte 31 bin 176 personel alımı yapılacağına yer verildi. 

ÖNE ÇIKAN YATIRIMLAR

Nisan ayında onaylanan yatırım teşvik belgelerine baktığımızda 2 milyar 51 milyon liralılık yatırım teşviki ile Türkiye Şişle ve Cam AŞ 'nin listenin başında olduğu görüldü. Kırıklareli'ye bağlı Lüleburgaz ilçesinde yılda 630 bin ton cam üretimi için yatırım yapacak olan ŞİŞECAM 'a yakın zamanda personel alımı yapılacağına yer verildi. 

Bir diğeryatırım teşviki de Vestel Elektronik Sanayi ve Ticaret AŞ'ye verildi. Söz konusu teşvik belgesi ile Manisa'nın Yunusemre ilçesinde 1 milyar 63 milyon liralık yatırımı ile yıllık 9,5 milyon lcd tv ve diğer ürünler ve yıllık 270 elektrikli araç şarj istasyonu üretimini kapsayacak.

Bunun yanı sıra Etlik Görüntüleme Hizmetlerinin Ankara'nın Keçiören İlçesinde 2.2 milyon hastaya yönelik görüntüleme hizmetleri için 821 milyon liralık yatırım teşvik belgesi almaya hak kazandı.

İLLERE VE FİRMAYA GÖRE ALINACAK PERSONEL SAYISI

İllere ve firmalara göre alınacak personel sayıları da açıklandı. Listeye gitmek için TIKLAYIN

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç