2. Turda Erdoğan mı yoksa Kılıçdaroğlu mu diyecek? Sinan Oğan'dan 2. tur açıklaması
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

2. Turda Erdoğan mı yoksa Kılıçdaroğlu mu diyecek? Sinan Oğan'dan 2. tur açıklaması

Son dakika haberi: Sinan Oğan seçimlerde kimi destekleyeceğini açıklıyor. Peki Erdoğan mı Kılıçdaroğlu mu? İşte gelen son dakika açıklaması.

Seçim 22 Mayıs 2023 17:23 0
2. Turda Erdoğan mı yoksa Kılıçdaroğlu mu diyecek? Sinan Oğan'dan 2. tur açıklaması

Son dakika: Sinan Oğan kararını açıklıyor.

ATA ittifakından Cumhurbaşkanı adayı olan ve ilk seçimlerde yüzde 5'ten fazla oy alarak dikkatleri üzerine çeken Sinan Oğan, 2. turda hangi adayı destekleyeceğini açıklıyor. İşte açıklama:

"Herkese çok teşekkür ediyorum. Bize güvenen, bize inanan, bize oy veren tüm vatandaşlarımıza teşekkürlerimi iletiyorum. Bize imza veren tüm vatandaşlara teşekkürü borç biliyorum. Açtığımız seçim hesabına destek veren, gittiğimiz yerlerde masrafımıza ortak olanlara teşekkür ederim. Afişleri sitemizden indirerek arabalarına caddelere açtılar. Gittiğimiz yerlerde bizi güzel karşıladılar. Sesimizi televizyon ve gazetelerden duyuramadık. Sosyal medya tek kapımız oldu. Hakkımızda yalan haber çıkardılar. Bağlamından çıkarılan cümlelerle kirli pazarlık malzemesi yapmaya çalıştılar. Ama yılmadık yıkılmadık. Biz yaklaşık 3 yıl önce eğer bir Türk milliyetçisi aday olmazsa Türk milliyetçilerini adaysız bırakmayacağız dedik.

Son ana kadar üzerinde anlaşılan bir Türk milliyetçisi adayı bekledik. Ama dediğimiz şartlara haiz bir aday çıkmadığı için biz çalışmalarımıza hız verdik. Bu süreçte ATA ittifakı kuruldu ve aday olduk. Türk Milliyetçileri ve Atatürkçülerin adayı olduk.

Birçok kesim yüzde 5.2 aldığımız oya şaşırıyor. Biz 3 yıldır bu çalışmayı sürdürüyorduk. Bu sebeple seçmenlerimizi küçümseyenlerin bizim çalışmalarımızı daha dikkatli izlemesini tavsiye ediyoruz. Normal şartlarda bizim beklediğimiz yüzde 9-16 bandında bir rakamdı. Bir dip dalganın geldiğini, tüm anketlerin yanılacağını, seçimin sürprizini bizim yapacağımızı söyledik. Muharrem İnce'ye yönelik başlatılan çirkin saldırılar bize de geldi. Linç edildik ve bazı seçmenlerimiz gitti.

Seçimlere zor şartlarda girdik. Ne hükümet imkanları ne de belediye imkanları yoktu. Ayrıca devlet katkısından da mahrumduk. Bizim birçok hedefimiz vardı. Elbette bu ülkeyi yönetmek hedefimiz devam ediyor. Gelecek yıllarda inşallah ulaşacağız.

Türk milliyetçiliği ve Atatürkçülüğü ilk aşamaya getirdik.

Seçimlerin 2. tura kalmasını sağlamakla birlikte ikinci turun ana gündemi olduk.

Sığınmacılar konusunda bir irade ortaya koyduk ve iki ittifak da bu konuda çalışma yapacağını söyledi.

Anayasanın değiştirilmez ilkeleri ve Türklük konusunda farkındalık oluşturduk. 

Biz bu çerçevede çalışmalarımıza devam edeceğiz. Biz de bu seçimlerde Türk milliyetçileri ve Atatürkçülerinin hak bağıran sesi olduk.

14 Mayıs seçim sonuçları şunları ortaya çıkardı:

14 Mayı seçimlerinde Türk seçmen, hem Cumhur hem Millet ittifakının milliyetçilik konusunda uyardı.

Ata ittifakı bu sürecin yürütülmesinde iyi rol oynadı.

Seçmen bize de yürütme erki üzerinden Türk milliyetinin bu hassasiyetlerini gösterdi.

4 BÜYÜK SORUN VAR

Sığınmacılar.

Deprem gerçeği: Afet Bakanlığı kurulmalı.

Çeşitli iç ve dış dinamiklerin neden olduğu ekonomik sorunlar: 28 Mayıs sonrası ekonominin gereklerine uygun sağlıklı kararlar alınması gerekir.

Ülkemize yönelik her türlü terör eylemlerine karşı mücadele devam etmeli.

Bugün geldiğimiz noktada biz bu hedefe ulaştık. Elimizden geldiğince devlet adamı gibi kampanya yürüttük. 

Ekonomide faiz odaklı yürütülen çalışmalar yeniden düzenlenmeli.

Bu sebeple yeni Cumhurbaşkanlığı sisteminde parlamento ve Cumhurbaşkanlığının aynı ittifakta olması önemlidir. Millet ittifakı parlamento çoğunluğunu sağlayamamıştır. Biz pazarlık yapmadık. Görev talep etmedik. Bizim yaklaşımımız ilkeseldir.

Kararımız şahsımıza değil milletimize yönelik kazanımlar olmuştur. 

Her türlü teröre karşı kesintisiz kararlı mücadele devam edecek.

Sığınmacılar kaçaklar meselesinde artık bir takvim mevcuttur. Sığınmacıların takvim içinde gönderilmesi gerekiyor. Sınırlarımızda kaçak geçişlerin durdurulması gerekiyor.

İlk 4 madde ve 66'ıncı Türkçülük maddesi önemlidir.

Yukarıda anlatılanlar bağlamında 2. tur kritiktir. 2. turda seçimde nasıl tutum alınması konusunda müzakereler yaptık. 28 Mayıs'ta yapılacak 2. tur seçimleri için 2 aday ile görüştük. Her şeyi görüştük ve müzakere ettik.

Herhangi bir pazarlık belirtmeksizin ilkelerimizi savunduğumuz değerleri, kırmızı çizgilerimizi ilettik.

Seçimlerin 2. turunda Cumhur ittifakı adayı sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceğiz"

SON SEÇİM ANKETİ

Son seçim anketinin sonucu için TIKLAYIN

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç